Wie houdt Sanne Cant van 5de opeenvolgende zege in Antwerpen?

Wie houdt Sanne Cant van 5de opeenvolgende zege in Antwerpen?

In de Sack Zelfbouw Ladies Trophy is Nederlands kampioene Lucinda Brand erop gebrand Sanne Cant van een vijfde opeenvolgende zege te houden in de Scheldecross in Antwerpen.

De Sack Zelfbouw Ladies Trophy kreeg dit veldritseizoen al drie verschillende winnaressen: Kim Van de Steene (Koppenbergcross, lees hier), Sanne Cant (Jaarmarktcross, lees hier) en Annemarie Worst (Flandriencross, lees hier). Met Lucinda Brand dient er zich voor de Soudal Scheldecross nog een extra kandidate aan. De Nederlandse kampioene reed dit jaar nog maar zes crossen, maar stond al wel vier keer op het podium, waarvan twee keer als winnares: de wereldbekermanche in Tabor (lees hier) en de Druivencross in Overijse (lees hier). Foto© TFoto-Wouter Toelen

Brand: 'Hoe goed ga ik zijn?'

“Dat ik na mijn wegseizoen zo goed zou starten in het veld had ik niet verwacht”, is de renster van Team Sunweb eerlijk. “Bang is misschien een groot woord, maar door het hoge niveau bij de vrouwen was het toch best spannend om vorige maand mijn wagonnetje aan te pikken. Ik besefte dat het er niet makkelijker op was geworden om wedstrijden te winnen. Hoe goed ga ik zijn? Is mijn programma wel voldoende uitgebalanceerd? Die vragen spookten allemaal wel door mijn hoofd.”

Sanne Cant als topfavoriet

De topfavoriete in Antwerpen lijkt echter Sanne Cant. Wie de erelijst van de Soudal Scheldecross erbij haalt, ziet achter de naam van Cant al vier streepjes staan. Vier op een rij bovendien. De Lilse kan zaterdag voor een unieke vijfklapper zorgen. Haalt de wereldkampioene de topdrie, dan staat ze zelfs al voor de elfde keer op rij op het podium aan de boorden van de Schelde.

Foto©Veldritkrant /Tekst Bart D / bron: Golazo

Vind info Scheldecross via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!