Isolteam - nieuws

Kim Van de Steene maakt een droom waar op de Koppenberg

Kim Van de Steene maakt een droom waar op de Koppenberg

Kim Van de Steene maakt een grote droom waar door te winnen op de Koppenberg. Teamgenotes bij Steylaerts-777 Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst werden twee en drie.

Kim Van de Steene, die net een contractverlening van 2 jaar bij haar team te pakken heeft, had er gisteren duidelijk zin in en nam bij de eerste passage op de Koppenberg meteen het initiatief. Maar na een slippertje in de afdaling verloor ze wat terrein en namen Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi het commando over. De gedachte speelde heel even bij iedereen dat Van de Steene niet meer zou vooraan verschijnen, maar dat ging snel over. Want het duurde niet lang alvorens de Tarteletto-Isorexrenster naast het duo op de kop van de wedstrijd verscheen.

Op de voorlaatste beklimming van de Koppenberg plaatste de Oost-Vlaamse haar beslissend slotoffensief. Arzuffi kon niet volgen en ook Worst moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Kim Van de Steene.Grote droom waargemaakt

Na deze zege is mijn carrière geslaagd", straalde Kim Van de Steene achteraf. "Winnen op de Koppenberg is al 16 jaar mijn grote droom. Het plan was om zo snel mogelijk te starten. Ik wilde er een zware wedstrijd van maken. Na mijn slippertje verloor ik even mijn vertrouwen"

Aan de finish toonde Van de Steene vandaag twee hartjes. Eentje voor haar recent overleden schoonvader en eentje voor Jolien Verschueren, die vecht tegen kanker. "Hopelijk kunnen we volgend jaar samen op het podium staan", aldus Van de Steene met een toch wel mooi gebaar.

Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D / Bron reactie: DVV Trofee

Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina 

© Cycling.be TV - Youtube
Zoeken

AGB 24/24 zin om te adverteren

Kalender

mei 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31