Sanne Cant wint in Niel na spannende strijd met Loes Sels

Sanne Cant wint in Niel na spannende strijd met Loes Sels

Sanne Cant pakte voor de vijfde keer de zege in de Jaarmarktcross in Niel. De wereldkampioene won na een spannende strijd met Loes Sels.

De dames kregen door de regen een gladde omloop onder de wielen in Niel. Een snel gestarte Eva Lechner mocht het ondervinden want de Italiaanse maakte al meteen een tuimelperte. Vrij vroeg in de wedstrijd vormde zich een koptrio met Sanne Cant, Loes Sels en Ellen Van Loy. Katie Compton wist de aansluiting te maken maar niet voor lang. De Amerikaanse kwam ten val en zou niet meer in het toneel voorkomen. Ook Van Loy viel weg van de kop na een schuiver.

Het werd uiteindelijk een strijd op het scherpst van de snee tussen de twee nichtjes Cant en Sels. Loes nam even enkele meters na een foutje van Sanne maar de wereldkampioene dichtte het gaatje vrij snel en sprintte finaal met overmacht naar de zege. Ellen Van Loy wist een sterk opkomende Kim Van de Steene af te houden voor de derde plaats. Van de Steene blijft leidster in het klassement, gevolgd door Sanne Cant op 24 sec en Ellen Van Loy op 40 sec.

Vijf op zeven jaar

Voor Sanne Cant is het haar vijfde overwinning op zeven jaar in Niel. Haar derde dit seizoen. "Het was lang geleden dat ik nog eens kon winnen", zei Sanne met de glimlach. "Hopelijk zijn we na deze overwinning voor een tijdje vertrokken. Vandaag kon ik samen met Loes een mooie tandem vormen. Tijd om te praten hadden we niet, maar we verstaan elkaar sowieso goed. Vijf zeges op zeven wedstrijden in Niel is een mooi resultaat. Ik kom hier wel graag."


Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / bron reactie: DVV Trofee




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!