Arzuffi trekt door in de slotronde en Worst wint

Arzuffi trekt door in de slotronde en Worst wint

Annemarie Worst heeft de Flandriencross in Hamme aan haar palmares toegevoegd. De Europese kampioene was de snelste in een spurt met zes.

Er vormde zich vrij vroeg in de wedstrijd een grote kopgroep bij de dames in Hamme. Alice Maria Arzuffi, Sanne Cant, Katie Compton, Eva Lechner, Loes Sels, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Annemarie Worst vormden een kopgroep van acht, die elkaar geen duimbreed toegaven. De leidster in het klassement bij de dames, Kim Van de Steene, schoot bij de start uit haar klikpedaal en zou niet meer vooraan geraken.

Bij het ingaan van de slotronde zette Alice Maria Arzuffi zich op de kop van het select groepje en verhoogde het tempo dusdanig dat inhalen heel moeilijk werd. Worst wist op te schuiven tot in het spoor van haar teamgenote bij Steylaerts-777 en nam over op het gepaste moment. In de laatste rechte lijn bleef de Europese kampioene de andere dames die mee spurtten voor de zege de baas. Sanne Cant finishte als tweede en Ellen Van Loy derde.

Annemarie Worst was er niet gerust in dat het zou lukken. "Het was best spannend. Van in de voorlaatste ronde wist ik dat we zouden sprinten." legde ze uit. "Ik geraakte niet voorbij mij ploegmate Alice Maria Arzuffi, die uiteindelijk door haar hoge tempo een goed ploegenspel speelde. Ik kon in haar wiel uit de laatste bocht komen, sprinten moest ik gewoon voluit doen. Ik werd nerveus van constant mijn plekje te verdedigen. Elk foutje gooide je meteen achterin het groepje, da's best cruciaal.", aldus de winnares van de Flandriencross bij de dames.

Sanne Cant nieuwe leidster

Sanne Cant, zeker niet traag in een sprint, strandde op de tweede plaats. "Ik wou als eerste het bosje in, maar dat lukte niet", aldus de wereldkampioene. Cant ventileerde ook even haar ongenoegen over de korte wedstrijdduur. Net als in Tábor de dag voordien was het maar om en bij de 40 minuten. En het mag best iets langer volgens Sanne, die al bij al tevreden was."Ik ben blij dat ik leidster ben. Het is plezant om na een constant gevecht vandaag richting de volgende wedstrijd te trekken als leidster."

Klassement dames

1. Sanne Cant
2. Ellen Van Loy op 31 sec
3. Kim Van de Steene op 51 sec

Vind de uitslagen en klassementen van/na de Flandriencross via onze kalenderpagina

Foto's© Veldritkrant - PV / Tekst Bart D / reactie: DVV Trofee

Foto©L.Ameye
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!