Velofollies 2024

Vandenberghe en Nuyens kunnen doorgroeien naar Pauwels Sauzen-Bingoalteam

Vandenberghe en Nuyens kunnen doorgroeien naar Pauwels Sauzen-Bingoalteam

Goed nieuws voor twee beloftevolle juniores van het opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen. Viktor Vandenberghe en Wies Nuyens zullen in september 2023 kunnen toetreden tot het hoofdteam Pauwels Sauzen-Bingoal.

De zeventienjarige Nuyens en Vandenberghe zijn gegroeid tot vaste waarden in de juniorescategorie, net als hun ploegmaat Yordi Corsus bij Bert Containers-Doltcini . Er was bijvoorbeeld 't voorbije weekend de zege voor Viktor Vandenberghe in eigen gouw in de manche van de X2O Trofee in Kortrijk (lees hier), en voor Vlaams-Brabander Wies Nuyens een week eerder, tijdens de Superprestigewedstrijd in Merksplas (lees hier). Belgisch kampioen Corsus kreeg eerder al de zekerheid dat hij op 1 september 2023 doorgroeit naar de beloftekern van Pauwels Sauzen-Bingoal (lees hier), voor Vandenberghe en Nuyens is dat nu ook het geval.

Teammanager Jurgen Mettepenningen: "Viktor en Wies zijn twee talenten, en bewijzen net als Yordi week na week dat ze bij de betere renners van hun lichting behoren. En dus verdienen ze de kans om door te groeien naar Pauwels Sauzen-Bingoal. Zonder druk en in de schaduw van de profrenners kunnen ze daar als lid van onze beloftekern verder blijven werken en stappen voorwaarts blijven zetten. Ik ben blij dat er in 2023 opnieuw drie talenten kunnen doorstromen vanuit Bert Containers - Doltcini: met onze jeugdopleiding timmeren we mee aan de toekomst van het Belgische veldrijden."

"Plots ploegmaat zijn van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout, dat wordt iets speciaal. ", zegt West-Vlaming Vandenberghe. "Dankzij de ploegleiding van Bert Containers-Doltcini zijn we gegroeid tot dit niveau: Robby Cobbaert en Mario De Clercq geven ons continu tips, zowel tijdens de trainingen als in de crossen. De begeleiding en het materiaal zijn nu al super, maar zullen dat nog meer zijn bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Ik zie het nu al zitten: het niveau zal een stuk hoger liggen, het wordt heel veel afzien, maar ik zal alles geven en genieten van deze kans die ik krijg."

Ook Wies Nuyens is verheugd met deze mooie kans "Dit is een droom. Het gaat allemaal heel snel voor me. Ik ben pas begin dit jaar bij Bert Containers- Doltcini gekomen. Wow, dat was al een eerste droom. En nog geen jaar later krijg ik het nieuws dat ik mag doorgroeien naar Pauwels Sauzen-Bingoal. Koersen bij zo'n ploeg, dat is iets waarvan je droomt als je 'als klein manneke' begint met fietsen. Dat materiaal, die professionele begeleiding ... Ik merk het nu al: ploegleiders met zoveel ervaring, die er zijn op elke cross, dat geeft zo'n groot verschil."

Fotocredit Veldritkrant - bron: Team Jurgen Mettepenningen

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!