Wies Nuyens soleert naar de zege in de Aardbeiencross

Wies Nuyens soleert naar de zege in de Aardbeiencross

De Aardbeiencross was bij de juniores een kolfje naar de hand van Wies Nuyens. Met ruime voorsprong wist hij eerste achtervolger Floris Haverdings voor te blijven. Lars Van Loock werd derde. "Het bos lag er spekglad bij.", klinkt het

"Ik had er vandaag enorm veel zin in" kijkt Nuyens terug op de wedstrijd. "Dat ik deze cross winnend kan afsluiten maakt me dan ook heel erg blij. Naar gewoonte was ik opnieuw zeer goed gestart. Dat ik het bos als eerste kon induiken was daar de bevestiging van. Vrijwel elke keer ik op de eerste rij mag starten nam ik trouwens dit seizoen de kopstart."

Even leek Haverdings zijn wagon te kunnen aanpikken bij de renner van Bert Containers-Doltcini. "Dat klopt. Een deel van de eerste ronde reden we samen. Van de ploegleiding kreeg ik dan de wenk om mijn eigen tempo te gaan aanhouden. En dat lag toch wel te hoog voor de Nederlander. Niet veel later was de voorsprong om en bij de dertig seconden. Het parcours was best wel variërend. Het eerste deel lag vrij zwaar. In het bos daarentegen lag het spekglad. Al spelende wist ik me er doorheen te rijden. Niet dat ik er niet afzag. Het was gewoon ook heel leuk in die passages."

Op het einde kwam het er voor Nuyens op aan om zijn voorsprong te consolideren. "Ik nam bewust geen onnodige risico's meer. Met zondag Overijse in het achterhoofd dacht ik ook al verder dan vandaag. Net als vandaag zal dat morgen veel krachten kosten om voorin te rijden. Het is voor ons geen Wereldbekerwedstrijd. Wel een UCI-wedstrijd waar evenveel punten te verdienen als vandaag."

Op het zware EK te Namen werd Nuyens zesde. "Die cross heeft er echt ingehakt. Daar moest ik toch enkele dagen van bekomen. Temeer er ook nadien sprake was van decompressie. Maar met een derde plaats in Niel liet ik zien goed hersteld te zijn Met nadien nog twee dagen relatieve rust was ik deze week echt klaar om terug goed te trainen."

Traditiegetrouw is december steeds een zware crossmaand. Komt er ook nog eens bij dat voor de juniores de examens voor de deur staan. Ook voor de student Algemene Sport in het zesde middelbaar. "Ik ga me geen superstudent noemen. Maar slaag me er wel doorheen. De basis is ondertussen al gelegd wat conditie betreft. Wat maakt dat ik intensiever en vooral korter kan trainen. Zo blijft er voldoende tijd over om te studeren. Wat de echte blokvakken betreft is het soms net als in het veld op de tanden bijten."

Fotocredits TFoto - tekst : Lieven Verheyen

Volledige uitslag klik hier

SP Merksplas 22 podium juniores.jpeg (734 KB)

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!