Velofollies 2023

Yordi Corsus langer in zee met team Mettepenningen

Yordi Corsus langer in zee met team Mettepenningen

Belgisch juniorenkampioen veldrijden Yordi Corsus heeft zijn verblijf binnen de veldritpiramide van manager Jurgen Mettepenningen verlengd tot eind 2026. De zestienjarige Wiekevorstenaar, die geboekt staat als een groot veldrittalent, blijft als junior in de kledij fietsen van opleidingsclub Bert Containers - Doltcini, om daarna de overstap te maken naar Pauwels Sauzen - Bingoal.

Yordi Corsus zorgde begin 2022 niet alleen voor een uitschieter door als eerstejaarsjunior de Belgische veldrittitel te veroveren, maar hij bevestigde ook de rest van het seizoen, met drie UCI-overwinningen en tal van podiumplaatsen. Dat levert hem nu een verlengde overeenkomst op tot einde 2026 bij Jurgen Mettepenningen. Er is ook de garantie dat hij een deel van die termijn als profrenner deel zal uitmaken van Pauwels Sauzen - Bingoal.

"Ik ben heel tevreden: Yordi hoorde als eerstejaarsjunior al tot de top van zijn categorie. In mijn ogen is hij een groot talent. Dankzij deze verlengde overeenkomst kan hij zich nu zonder druk verder blijven ontwikkelen binnen onze ploeg. Zo worden de investeringen die we doen met opleidingsteam Bert Containers - Doltcini opnieuw beloond met de ontluiking van een nieuw talent dat doorstroomt naar Pauwels Sauzen - Bingoal.", aldus Jurgen Mettepenningen.

Yordi Corsus is ook blij met deze kans "Dit is een mooi moment in mijn carrière. Een grote kans om meer dan vier jaar verder te blijven groeien binnen deze ploeg. Ik fiets al jaren voor deze ploeg en voel me hier heel goed. De evolutie die ik de voorbije seizoenen binnen de ploeg heb gemaakt, is groot. Afgelopen winter was mijn beste ooit. Ik heb mezelf een heel seizoen verbaasd. En nu ik weet dat ik nog meer dan vier jaar kan blijven, kan ik rustig verder blijven werken, hopelijk naar een mooie carrière."

Jongere broer Lars Corsus sluit op 1 september van dit jaar aan als nieuweling bij Bert Containers - Doltcini.

Fotocredit TFoto - bron: Team Jurgen Mettepenningen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!