Viktor Vandenberghe was in Kortrijk de beste bij de juniores

Viktor Vandenberghe was in Kortrijk de beste bij de juniores

Viktor Vandenberghe was in Kortrijk de beste bij de juniores. De renner van Bert Containers Doltcini won voor ploegmaat Wies Nuyens. De Nederlanders Guus Van Den Eijnden en Mika Vijfvinkel legden beslag op de plaatsen drie en vier.

"Al van bij de start bepaalde dit kwartet ook de wedstrijd" kijkt Vandenberghe terug. "Telkens we de Collegebrug passeerden voelde ik me op die paats de betere. Twee ronden voor het einde van de wedstrijd kon ik de beslissende kloof slaan. Al was het nooit echt 'game over' omdat Nuyens best wel bleef aandringen. Het zette me aan om regelmatig ook wat interval te trainen om de voorsprong te consolideren en richting de komende weken te werken."

Zondag was voor de student Houttechnieken dan een wedstrijdloze dag. "Normaal zal ik met Boom en Antwerpen wel een dubbel programma afwerken. Maar dat is niet iets wat ik wekelijks doe. Met eerst het kijken naar de wedstrijd van de profs in Hulst en nadien zelf even op de fiets te springen was de cross wel niet volledig uit mijn gedachte. Ook het WK van de Rode Duivels tracht ik zo goed als mogelijk te volgen. En natuurlijk dient er ook voor school gewerkt te worden. Wat voorbereiding naar de examens die op 12 december aanvatten kan zeker geen kwaad.", aldus de West-Vlaming

heren juniores kortrijk podium.jpeg (365 KB)

Fotocredits Veldritkrant - tekst: Lieven Verheyen

 






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!