Zege voor Emiel Verstrynge in Duitsland

Zege voor Emiel Verstrynge in Duitsland

Het veldritcircus stond het voorbije weekend niet enkel opgesteld in de USA. Er werd nogal op verschillende plaatsen in het buitenland gecrost voor 'points' en glorie. Zo won Emiel Verstrynge de International Cyclo Cross Bad Salzdetfurth in Duitsland.

Wie niet mee is afgereisd naar de USA voor de wereldbekerwedstrijden, blijft daarom niet bij de pakken thuis zitten. Meer en meer merken we dat de momenten gekozen worden om (dan) te gaan crossen in het meer nabije buitenland, om belangrijke UCI-punten te sprokkelen. Dat er dan een mooi resultaat wordt neergezet, met een podiumplaats én ook vaak een zege, geeft de burger extra moed.

Op zondag 9 oktober 2022 zegevierde Emiel Verstrynge in de International Cyclo Cross Bad Salzdetfurth. Anton Ferdinande, die daags voordien won in Tsjechië (lees hier), werd er tweede en ouwe getrouwe Marcel Meisen vervolledigde het podium als derde. Met Lukas Vanderlinden op 4 en Julian Siemons op 5 staan er vier Belgen in de top van de uitslag van de UCI C2-wedstrijd in Duitsland. Siemons, een topper in het B-circuit, waarin hij dit seizoen al 3 races won, pikte de voorbije weekends een paar wedstrijden van de Toi Toi Cup mee, met twee mooie podiumplaatsen als resultaat.

Verder in de uitslag van de Duitse cross zien we nog een paar vertrouwde namen: Ryan Cortjens 11de en Yentl Bekaert 15de. Deze laatste stond daags voordien op het podium in Jicin (zie hier).

Bij de dames mocht Aniek van Alphen op het hoogste schavotje. De 777-veldrijdster werd er geflankeerd door Sterre Vervloet en Jana Dobbelaere. De intussen 38-jarige Joyce Vanderbeken werd zesde. De West-Vlaamse is de laatste Belgische kampioene veldrijden bij de elite dames vóór Sanne Cant aan haar indrukwekkende reeks begon. Vanderbeken pakte de tricolore anno 2009 in Ruddervoorde en wist er overheen de jaren een paar aan toe te voegen op de mountainbike. Nog steeds in actie dus.

Uitslagen UCI C2-wedstrijd in Duitsland klik hier

Het 777 CX team scoorde op zondag ook in Engeland, met Anna Kay (lees hier). Laura Verdonschot en Ryan Kamp waren het voorbije weekend dan weer succesvol in Spanje (lees hier).

In Frankrijk won de jonge Leonie Bentveld de wedstrijd van de Brumath Cross Days. De Luxemburgse snelle startster Marie Schreiber werd tweede en Amandine Fouquenet derde. Ook daar een aantal gekende Belgen in de uitslag: Kiona Crabbé 6de, Fleur Moors 7de en 1ste juniore, Karen Verhestraeten 9de, Fauwe Bastiaenssen 10de, Xaydee Van Sinaey 11de, ....
Bij elite heren zegevierde Diether Sweeck, voor Aaron Dockx en Loris Rouiller. Ward Huybs finishte als vierde, Victor Van De Putte 5de, Arne Baers, 6de, ... Volledige uitslag klik hier (indien beschikbaar)

Critici zullen misschien opmerken dat het deelnemersveld niet top was, sommige vanuit de zetel, getooid in floeren pyama "zo is het makkelijk", ... Respect voor de prestatie en alle deelnemers zou beter zijn. De veldritsport is zo veel meer dan enkele toppers. 

De hunt naar 'UCI-points' en glorie lijkt bovendien op die manier precies meer voor de internationalisering van het veldrijden te zorgen dan het topcircuit zelve !?

Fotocredit TFoto

PS:
Uitslagen van de Patattencross in Nossegem klik hier
Uitslagen WB in Waterloo (USA) klik hier






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!