Anton Ferdinande wint in Tsjechië

Anton Ferdinande heeft de 3de wedstrijd van de Toi Toi Cup 2022 gewonnen. De 22-jarige belofte van Deschacht-Group Hens-containers Maes CX Team hield Adam Toupalik (Tsj) en Yentl Bekaert achter zich aan de meet in Jicin (Tsjechië). Bij de dames was Kata Blanka Vas opnieuw een maat te sterk.

Michael Boros, winnaar van de eerste races van de Toi Toi Cup 2022, vertoeft in de USA voor de Wereldbekerwedstrijden veldrijden en de Tsjechische kampioen tekende dus niet present op zaterdag 8 oktober voor de 3de manche van het regelmatigheidscriterium. De kans lag dus iets meer open voor andere crossers om te vechten voor de zege bij de elite heren. Yentl Bekaert en Anton Ferdinande waren van de partij en haalden ook het podium.

De twee Belgen maakten kort na de start al deel uit van het select gezelschap dat het onderling zou uitmaken voor de knikkers. Een zestal werd een viertal en Adam Toupalik probeerde het om alleen weg te geraken, maar moest het finaal afleggen tegen een betere Ferdinande, die het zegegebaar mocht maken na zijn slotoffensief in de laatste ronde. Toupalik finishte dik 10 sec later als tweede en even later bolde Yentl Bekaert als derde over de meet.

Anton opende het seizoen met een 16de plek in Kruibeke, mocht vervolgens op het podium als 3de in Boulzicourt (Fra), werd 12 de in Meulebeke en zegevierde dus nu in Jicin (Tsjechië).

Bij de dames won de Hongaarse kampioene Kata Blanka Vas, voor de derde keer op rij.