Vanthourenhout 'zo goed mogelijk de wedstrijd afwerken'

Vanthourenhout 'zo goed mogelijk de wedstrijd afwerken'

Op zaterdag 22 januari 2022 staat de zesde manche van de X²O Badkamers Trofee op het menu, in Hamme. Met al een oog op het WK, dat de week nadien volgt, kan ook Michael Vanthourenhout in de Rectavit Flandriencross nog een keer de benen testen en voor een goede uitslag gaan.

In aanloop naar het BK gaf Michael Vanthourenhout reeds te kennen dat hij ook al met het WK veldrijden in de gedachten zat. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner benadrukte wel dat hij zijn klassement in de X²O Badkamers Trofee en de Wereldbeker nog wilde verdedigen.

“We zitten allemaal in de trainingsfase voor het WK”, blikt Michael Vanthourenhout nog eens vooruit. “Zo trainde ik met het oog op het WK wat meer bergop. Daar zal straks het verschil gemaakt worden. Zaterdag zal ik niet met dat WK in mijn hoofd rondrijden. Je wil zo goed mogelijk die wedstrijd afwerken en met een goed gevoel naar Amerika vertrekken. Op het WK in Valkenburg stond ik al eens op het podium, dat blijft speciaal. Als ik in Amerika een goede dag heb, dan is er veel mogelijk.”, weet Vanthourenhout, die met de Flandriencross op zaterdag zich nog eens kan meten, wetende dat hij er nog maar één keer op het podium stond. “Het is nochtans een parcours dat me goed moet liggen”, vertelt de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Een afwisselende omloop met een paar technische stroken. Daar hou ik wel van, zeker met dat bike park op het einde. Daar is het echt crossen van hindernis naar hindernis. Hopelijk lukt het nu wel om een goede uitslag te rijden.”

Tussenstand X²O Badkamers Trofee - heren na Herentals klik

1. Toon Aerts
2. Eli Iserbyt op 4'12"
3. Michael Vanthourenhout op 7'32"

Fotocredit Veldritkrant - bron: Golazo - X²O Badkamers Trofee

Lees ook

X³O Badkamers Trofee > Flandriencross klik hier
Annemarie Worst hoopt op 't goed gevoel in de Flandriencross klik hier
Info Flandriencross klik hier


 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!