Annemarie Worst hoopt op 't goed gevoel in Flandriencross

Annemarie Worst hoopt op 't goed gevoel in Flandriencross

Op zaterdag 22 januari 2022 rijdt Annemarie Worst haar laatste cross alvorens ze afreist naar Fayetteville. De Nederlandse kent een wisselvallig seizoen, maar heeft goede herinneringen aan de Rectavit Flandriencross. Annemarie won de veldrit immers twee keer.

In Hamme is het op zaterdag 22 januari uitkijken naar Annemarie Worst. De Nederlandse kent niet haar beste veldritseizoen en wil vooral het goede gevoel ervaren in de Flandriencross. In de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020 was ze er twee keer aan het feest.

“Twee keer was het strijden tot het einde”, herinnert de renster van het 777 CX Team zich. “Alles bleef lang bij elkaar en een sprint besliste over winst of verlies. Het is niet per se mooier om zo te winnen, wel spannender.”

Goed gevoel

Annemarie hoopt op zaterdag vooral op een goede generale repetitie richting het wereldkampioenschap. De voorbije twee jaar was ze op het WK telkens goed voor zilver. “Een goed resultaat zegt niet alles”, beseft Worst. “Zo werd ik vorig jaar een week voor het WK nog 20ste in Overijse.”

“Ik hoop vooral op een goed gevoel. Dit seizoen was er voor mij eentje van ups en downs. In de periode van mijn zege in Koksijde draaide het goed, in andere periodes kon ik niet mee met de eersten. Niet frustrerend, eerder een beetje irritant. Een verklaring heb ik niet gevonden.”, klinkt het.

In aanloop naar het WK kiest Worst bewust om slechts één wedstrijd te rijden. “We hebben er net een stage in het Spaanse Benicasim opzitten. Daar hebben we veel op de weg getraind om nog wat progressie richting het WK te boeken, dan is een dubbel weekend iets te veel. In de Soudal Ladies Trophy hoop ik mijn derde plaats vast te houden. Op die manier wil ik voldoende uitgerust naar Amerika afzakken.”, luidt het.

Fotocredit Veldritkrant - tekstbron: Golazo - X²O Badkamers Trofee

Lees: X³O Badkamers Trofee > Flandriencross klik hier

Info Flandriencross klik hier

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!