Laurens Sweeck gaat opnieuw voor winst in Niel

Laurens Sweeck gaat opnieuw voor winst in Niel

Op 11 november is er de Jaarmarktcross. Laurens Sweeck won vorig jaar in Niel en hoopt opnieuw een gooi te doen naar de overwinning. Hij won dit veldritseizoen de kermiscross in Ardooie. “Grote zege is enige wat ontbreekt”, klinkt het.

Laurens Sweeck blikt met een dubbel gevoel terug op de eerste maanden van het crossseizoen: tevreden over zijn regelmaat, alleen ontbreekt nog die mooie uitschieter. “De eerste maanden waren zeker niet slecht”, maakt Sweeck zijn analyse. “Ik heb al veel goede wedstrijden gereden, maar dat vertaalde zich nog niet in overwinningen en podiumplaatsen. Bijna altijd val ik net naast het podium. Dat kan dus beter.”

Zo werd Sweeck afgelopen weekend op het EK in Nederland nog vijfde, samen met zijn vijfde plek in Ruddervoorde zijn ‘slechtste’ resultaat van het seizoen. Van de tien crossen die hij dit seizoen reed, werd Sweeck zeven keer vierde of vijfde. In Ardooie reed de geboren Leuvenaar naar de overwinning, maar daar stonden de ‘grote namen’ niet aan de start. “Had ik één grote cross kunnen winnen, dan zat ik hier nu toch met een ander gevoel. Frustrerend? Dat is veel gezegd, maar die grote zege is het enige wat nu nog ontbreekt.”

Verkoudheid verstoorde de aanpak

Nadat Sweeck eind september voor de tweede keer vader was geworden, schrapte hij bewust de wereldbekertrip naar de Verenigde Staten. Een mini-stage in Mallorca moest Sweeck klaarstomen voor het vervolg van het seizoen in Europa, maar een verkoudheid strooide roet in het eten.

“Ik sta nog altijd achter die beslissing om de wedstrijden in Amerika te skippen, het vaderschap heeft daarin zeker een rol gespeeld. Alleen is het jammer dat ik een week na de stage in Mallorca ziek werd. Daardoor kon ik een tweetal weken onvoldoende trainen. De naweeën van die ziekte speelden me op het EK nog steeds parten, deze week heb ik terug het gevoel dat ik sneller recupereer en dat ik die periode achter mij kan laten.”

Te beginnen donderdag op de Jaarmarktcross in Niel. “Het is een parcours dat mij wel moet liggen. Hopelijk kan ik nog eens meedoen voor de overwinning. Al denk ik niet dat de anderen mij zomaar zullen laten rijden omdat ik dit seizoen wat meer in de schaduw sta.”; luidt het.

Vind info van de Jaarmarktcross Niel klik hier

Fotocredit TFoto - tekstbron: Golazo

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!