Nederlandse selecties voor WB-wedstrijden veldrijden in USA

Nederlandse selecties voor WB-wedstrijden veldrijden in USA

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selecties voor de Amerikaanse wereldbekerwedstrijden veldrijden bekend gemaakt. Een uitgebreide afvaardiging dames.

Komend weekend start de World Cup Cyclo-Cross 2021-2022, in de USA. Waterloo (USA), de thuisbasis van Trek, bijt de spits af op 10 oktober. Fayetteville, waar begin volgend jaar het WK veldrijden plaatsvindt, volgt op 13 oktober 2021. Derde en laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen over de grote plaats is in Iowa, gekend als de Jingle Cross, op 17 oktober. Enkel elite dames en heren rijden er voor het klassement, maar er mogen ook enkele beloften deelnemen.

Nederlands bondscoach De Knegt heeft zijn selecties bekendgemaakt. In totaal vertegenwoordigen zeventien renners onze noorderburen in deze eerste drie wereldbekermanches van het seizoen 2021-2022.

De Knegt kan niet beschikken over Europees kampioene Ceylin del Carmen Alvarado, die om gezondheidsredenen niet afreist naar de Verenigde Staten. (lees hier). Wereldkampioen Mathieu van der Poel is na een druk weg- en mountainbikeseizoen eveneens nog niet beschikbaar. Wel zijn wereldkampioene Lucinda Brand, op zondag al winnares in Gieten (lees hier), en Marianne Vos direct na hun wegseizoen aanwezig bij de eerste drie WB-crossen van deze winter.

Nederlandse selecties

Elite heren: Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Corné van Kessel en Gosse van der Mee

Elite dames: Denise Betsema, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Fem van Empel, Aniek van Alphen, Marianne Vos, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Puck Pieterse, Shirin van Anrooij en Maud Kaptheijns.


Vorig veldritseizoen werd Wout van Aert eindwinnaar van de Wereldbeker bij elite heren (lees hier) en Lucinda Brand won bij elite dames ( eindstanden, zie hier)

Info (programma, entries, ...) over de wedstrijden komt er ten gepaste tijde via onze kalenderpagina klik hier

Fotocredits TFoto - bron: KNWU

Overzicht  (credit UCI)

World Cup 2021-2022.jpg (152 KB)

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!