De wereldkampioene opent met de zege in Gieten

De wereldkampioene opent met de zege in Gieten

Lucinda Brand heeft de Superprestige Gieten 2021 gewonnen en is meteen ook de eerste leidster in het regelmatigheidscriterium, dat ze vorig seizoen won. Haar Nederlandse landgenotes Denise Betsema en Annemarie Worst flankeerden de wereldkampioene op het podium

podium damesGIE_2024.JPG (730 KB)

Sanne Cant, die op zaterdag de Berencross won, dook in de Superprestige Gieten als eerste het veld in. De Belgische kampioene nam ook een tactische zet door de materiaalpost in te duiken. Maar Lucinda Brand ging al snel van positie twee naar de kop van de wedstrijd, gevolgd door Denise Betsema, die in de tweede ronde er solo op uittrok. Annemarie Worst en de wereldkampioene volgden kort achter haar. Halfweg cross had Brand de koploopster terug bijgebeend en leek, met Worst op drie, het podium al vast te liggen. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde volgden Inge Van der Heijden, Yara Kastelijn, Aniek van Alphen, ... immers al op bijna een minuut. En Sanne Cant, die terug was gezakt, volgde achter het Nederlands geweld. 

De wereldkampioene veldrijden had haar wedstrijd op het zware parcours goed ingedeeld en reed in de slotronde weg van haar metgezelle, om solo, in de eerste veldrit van haar seizoen, meteen de zege te pakken én de leidersplaats in de Superprestige.

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina klik hier


Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!