Van Aert zegeviert in Overijse en is eindwinnaar in de Wereldbeker

Van Aert zegeviert in Overijse en is eindwinnaar in de Wereldbeker

Wout van Aert heeft de slotmanche van de Wereldbeker gewonnen en pakt ook eindwinst in het klassement. Mathieu van der Poel, die op een slecht moment lek reed, moest zich tevreden stellen met de tweede stek. Tom Pidcock mocht als derde mee op het podium in Overijse

Al in de eerste ronde toonden Van Aert en Van der Poel zich sterk en reden weg van de concurrentie op het mooi maar glibberig parcours in Overijse. Niet veel later kwam Wout van Aert dan wel alleen op de kop van de wedstrijd, na een lekke band van Mathieu van der Poel. De Belgische kampioen veldrijden, die al sterk was gestart, bleef gas geven en hield de wereldkampioen, die er nog alles aan deed om terug te komen, af. Van der Poel consolideerde de tweede plaats en Pidcock werd knap derde.

Podium heren credit TF.jpg (538 KB)

"Ik wacht nog altijd op de dag dat de cross simpel wordt", zei Wout met een kwinkslag. "Dat gaat nog heel lang duren, denk ik." De lekke band in het begin van de wedstrijd was bepalend voor het verder verloop. "Ja, dat klopt. Ik had er echt wel zin in en dat liet ik al  zien de eerste twee ronden. Dan was ik direct tempo aan het rijden. Het moment dat ik een foutje maakte, pakte Mathieu direct over. En ik voelde precies dat hij het tempo een beetje probeerde te drukken en dat wou ik niet. En toen ik er voorbij ging, stond hij blijkbaar lek want toen sloeg ik een grote kloof. Maar ja, vanaf dan was het nog altijd lastig. Na die val zat ik nooit helemaal op mijn gemak, was hij altijd dichtbij en moest ik hem proberen af te houden.", legde Van Aert uit. Van der Poel kwam op een moment heel dicht maar slaagde er niet in aan te sluiten. "Ja, ik hield er wel rekening mee. Maar ik zat in een situatie dat ik moest blijven rijden tot hij op het wiel zat en dat was de juiste tactiek. Het was vooral eens fijn om konijn te zijn in plaats van jager.", zei Wout met een beeldspraak.

Of hij conditioneel zich de betere voelde "Dat ligt heel dicht bij elkaar. Maar het is een zware cross waar je met een lekke band wel heel veel power verliest maar waar dat je erna toch nog in orde moet zijn om te kunnen volhouden. Dus, ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. Voor mij doet deze overwinning gewoon heel veel deugd", klinkt het.

Tim Merlier mag door de eindwinst in de Wereldbeker van Wout van Aert mee naar het WK, als 9de renner bij elite heren voor de Belgen. "Dat kan belangrijk zijn, zoals iedereen weet, is Tim een goede starter, maar door zijn beperkt seizoen staat hij niet vooraan bij de start, dus het is maar de vraag hoe hard dat kan helpen. Ik kom wel goed overeen met Tim en dan is dat wel prettig, ik ben er wel blij mee. ", besloot Wout van Aert, die tevreden is met hoe hij naar het WK kan trekken .

De kopman van Jumbo-Visma is voor de 3de keer in zijn carrière eindwinnaar van de Wereldbeker veldrijden bij elite heren

WB Overijse Wout eindwinnaar credit TFoto.jpg (463 KB)

Vind volledige uitslag en eindstand in de Wereldbeker 2020-2021 van/na Overijse klik

Fotocredits TFoto

Wout wint staand Overijse redit TF.jpg (474 KB)

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!