Corné van Kessel: 'We zullen klaar zijn voor het WK'

Corné van Kessel: 'We zullen klaar zijn voor het WK'

De regelmaat van de goede prestaties van Corné van Kessel dit veldritseizoen wordt alvast aangetoond met zijn 6de plaats in de eindstand van de Wereldbeker veldrijden. De Nederlandse renner van het Tormans CX Team kijkt dan ook met vertrouwen richting het WK in Oostende.

Corné van Kessel reed zich dit veldritseizoen, op een paar wedstrijden na, telkens in de top 10 van de uitslag, met tal van keren top 8 en zelfs heel vaak top 6. Dat toont de regelmaat aan waarmee de 29-jarige Nederlander de goede prestaties neerzet week na week.

Quinten Hermans, zijn teamgenoot, kwam na het startschot voor de slotmanche van de Wereldbeker, in Overijse, het eerst boven op de Tenotsberg, terwijl Van Kessel zelf een iets mindere start kende maar sterk eindigde en 8ste werd. Hermans finishte net achter hem als negende. In de eindstand van de Wereldbeker veldrijden 2020-2021 heeft het Tormans CX Team, met Hermans op 5, Van Kessel op 6 en de Zwitserse kampioen Kevin Kuhn op een tiende plaats, drie renners in de top 10.

Klaar voor het WK

"Gisteren in Hamme had ik heel goede benen en vandaag voelde ik me opnieuw klaar voor de strijd.", liet Van Kessel op zondag optekenen voor zijn het Tormans CX Team. "In Hamme resulteerde dat in een 6e plaats, hier in Overijse kende ik een mindere start bergop. Ik kwam toch nog sterk terug in de slotfase, dus zonder de problemen in de start kon ik waarschijnlijk voor een beter resultaat meestrijden. Bart Wellens en onze andere staffleden hebben ons de voorbije weken tijdens onze stage goed verzorgd. We zullen klaar zijn voor het WK in Oostende.", klinkt het.

Een top 10 op het WK is zeker haalbaar volgens Corné. Op het WK veldrijden 2020 in het Zwitserse Dübendorf pakte hij de 7de stek. Op het terrein in Oostende werd tot dusver enkel een BK veldrijden georganiseerd. Vooral onbekend terrein voor de niet-Belgen dus. "Toch denk ik dat de Belgen er geen voordeel uit halen, want we krijgen deze week namelijk nog een aantal keren de mogelijkheid om de omloop te verkennen.", is Van Kessel overtuigd. "In tegenstelling tot mijn gewoonte plan ik daarom dit jaar wel een verkenning daags voor de wedstrijd. Vooral de strook over het strand spreekt me enorm aan. Ik bekijk dit Wereldkampioenschap als elke andere veldrit en ga er vol motivatie naartoe." , luidt het bij de papa in spé.

 


Kevin Kuhn, de eindwinnaar van de Wereldbeker Cyclocross 2019-2020 bij de beloften, trad in Overijse voor het eerst aan in zijn Zwisterse kampioenentrui bij de grote jongens. Met ook de eindzege in de EKZ Cross Tour 2020-2021 kan Kuhn al tevreden terugblikken op zijn eerste seizoen bij elite heren.

OVE_3043 Kevin Kuhn.jpg (279 KB)

Fotocredits TFoto - bron reactie: Tormans CX Team

Vind volledige uitslag en eindstand in de Wereldbeker veldrijden 2020-2021 van/na Overijse klik hier

Lees ook: Ook Kuhn en Thomas zullen de eer van het Tormans CX Team verdedigen op het WK klik hier
Lees ook: Emiel Verstrynge beloond met WK-selectie klik hier

Info WK veldrijden 2021 in Oostende
Op zaterdag klik
Op zondag klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!