Emiel Verstrynge beloond met WK-selectie

Emiel Verstrynge beloond met WK-selectie

Belofte Emiel Verstrynge is beloond voor het knappe seizoen dat hij als 18-jarige tussen de elite aan het rijden is. De renner van het Tormans CX Team is één van de beloften in de Belgische selectie voor het WK veldrijden 2021 voor U23/beloften heren in Oostende.

De regelmaat aan goede prestaties dit veldritseizoen van Emiel Verstrynge, als jonge belofte bij elite heren, is de Belgische bondscoach niet ontgaan. Zijn 8e plaats recent in Gullegem, 12e plaats in Bredene, 14de op het BK of zijn top 15 op de Koppenberg, ... bij de grote jongens, tonen het potentieel van de jonge man.

"Met deze selectie biedt Sven Vanthourenhout hem een opportuniteit om zich te tonen en om ervaring op te doen. Naast Verstrynge, duikt ook Joran Wyseure in de Belgische selectie bij de beloften op. De tweedejaars belofte van ons opleidingsteam Tormans-Acrog komt er aan de start van zijn eerste internationaal kampioenschap.", klinkt het vanuit het team van de Wellens.

'Spijtig dat de supporters er niet bij kunnen zijn'

"Bij de start van het seizoen had ik nooit gedacht dat ik als eerstejaars een selectie voor het Wereldkampioenschap bij de beloften zou kunnen behalen!", laat Emiel optekenen voor het Tormans CX Team. "Na mijn goede kerstperiode en uitstekend Belgisch Kampioenschap bij de elite groeiden mijn kansen aanzienlijk. Ik ben heel erg tevreden en gemotiveerd om zo dicht bij huis de Belgische driekleur te verdedigen, al is het uiteraard spijtig dat mijn supporters er niet bij kunnen zijn. Ik voel me wel goed in het zand, dus heb ik er alle vertrouwen in dat ik er een mooie prestatie kan neerzetten. We hebben er met het team een goede weg- en crossstage ter voorbereiding van deze belangrijke afspraak op zitten."

Enige beloftenwedstrijd

"Het WK wordt waarschijnlijk mijn enige wedstrijd bij de beloften dit seizoen. Het is spijtig dat ik niet de kans gekregen heb om aan de U23 Wereldbeker en het Europese Kampioenschap deel te nemen. Zeker omdat wat extra UCI punten me hadden kunnen helpen om een betere startpositie te verkrijgen. Desondanks kan ik zeker over een geslaagde start bij de elite spreken en ben ik vooral blij dat ik wekelijks wedstrijden kon rijden. De Flandriencross in Hamme is mijn laatste tussenstop* richting het Wereldkampioenschap. Ik kijk ernaar uit om in de tenue van Belgian Cycling te schitteren! ", luidt het bij Emiel Verstrynge.

* Emiel is ook geselecteerd voor de slotmanche van de Wereldbeker in Overijse op zondag 24 januari zie hier

WK2_6586 (1).JPG (804 KB)
Emiel Verstrynge pakte in het Zwitserse Dübendorf anno 2020 de bronzen medaille bij de juniores.


Fotocredits TFoto - bron reactie: Tormans CX Team

Lees: De Belgische selecties voor het WK veldrijden 2021 in Oostende klik
Lees ook: Vestrynge na BK : 'Hopelijk brengt deze prestatie iets teweeg klik




 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!