Isolteam - nieuws

Verstrynge na BK: “Hopelijk brengt deze prestatie iets teweeg”

Verstrynge na BK: “Hopelijk brengt deze prestatie iets teweeg”

Geen afzonderlijke titel voor de beloften op het Belgisch kampioenschap, maar het virtuele zilver ging vandaag wel naar Emiel Verstrynge. De eerstejaarsbelofte kwam in Meulebeke enorm sterk voor de dag. “Hopelijk brengt deze prestatie iets teweeg.”

De afgelopen weken was de belofte van Tormans al sterk bezig. “We hebben naar deze periode toegewerkt”, reageerde de Oost-Vlaming. “Ook al was er geen trui te verdienen voor ons, het blijft een kampioenschap. Ik wou dus in mijn beste conditie vandaag aan de start staan en dat is gelukt.”

Dat resulteerde in een veertiende plaats, op dertien seconden van de eerste belofte, Timo Kielich. “Dat ik hier tweede belofte zou worden had ik niet echt verwacht. Ik zat in een goede groep, waardoor ik vlot kon opschuiven. Even sloot ik nog aan bij het groepje met de eerste belofte, maar ik was al blij dat ik die mannen één uur kon volgen.”

Voor het wereldkampioenschap beloften in Oostende zijn er zes tickets te verdelen. “Ik moet eerlijk zijn, ik ben er mee bezig. Ik hoop dat mijn prestatie vandaag iets teweegbrengt. Het zand van Oostende moet me zeker liggen. Ook hier vandaag wist ik mezelf te verbazen. Oké het was maar een korte strook, maar als je daar vlot doorgeraakte spaarde je heel wat krachten.”

Sven Vanthourenhout: “Grootste progressie”

Ook bondscoach Sven Vanthourenhout had niets dan lovende woorden voor de eerstejaarsbelofte. “Hij heeft enorm grote sprongen gemaakt, misschien wel de grootste van zijn leeftijdscategorie”, vertelde hij tijdens de nabeschouwing voor Sporza. “Binnen vier a vijf jaar zie ik in hem een type zoals Toon Aerts. Hij zal dan uitblinken op zijn omlopen.”

Fotocredit TFoto - tekst: Toelen

Vind de volledige uitslag klik hier
Zoeken

zin om te adverteren AGB 24/24

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031