Scheldecross Antwerpen met ietsje ander parcours

Scheldecross Antwerpen met ietsje ander parcours

Na een jaartje afwezigheid omwille van het BK is de Scheldecross er terug bij, met een licht gewijzigd parcours dan we gewoon zijn.

Begin dit jaar was Antwerpen Linkeroever nog het decor voor het Belgisch kampioenschap. Op zaterdag 12 december 2020 wordt aan de boorden van de Schelde de derde manche van de X²O Badkamers Trofee betwist.

“Met de Soudal Scheldecross kan Antwerpen een fel geteisterd sportevenementenjaar alsnog in schoonheid afsluiten”, klinkt het bij Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters. “Na de Ronde van Vlaanderen en het kruim van het wegpeloton is onze sportstad deze keer de trotse gastheer voor de wereldtop van het veldrijden. Het belooft opnieuw een boeiende strijd te worden in een prachtig decor. En de langverwachte terugkeer van ene Mathieu van der Poel geeft uiteraard een extra pigment aan deze editie. Het publiek is noodgedwongen de grote afwezige, maar de fans hoeven thuis voor de buis geen seconde te missen van het spektakel. Samen met hen ben ik benieuwd wie van der Poel en Brand het vuur aan de schenen legt of zelfs in het zand van onze ‘plage’ doet bijten.”

Parcours ietsje anders

In vergelijking met de vorige edities ondergaat het parcours een kleine make-over. "Het DNA van het parcours is hetzelfde gebleven", verzekert Erwin Vervecken van organisator Golazo. "Zo ligt het zwaartepunt van de wedstrijd nog altijd in de dubbele passage op het strand, goed voor zo'n 300 meter crossen in het zand. We hebben er alleen een compactere omloop van gemaakt. Start en aankomst liggen niet meer op de brede Gloriantlaan, maar in de Kastanjedreef aan het zwembad. Ook de passage door de speeltuin is uit de omloop geschrapt.”

parcours A pen.jpg (164 KB)

“In de bocht van de Schelde is er een extra lus aan het parcours toegevoegd. Aan de opstapplaats van de veerboot rijden de renners nog iets verder in de richting van de stad", licht Vervecken toe. "De skyline van Antwerpen met het MAS, de Boerentoren en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zal zo nog iets dominanter aanwezig zijn.", luidt het.Fotocredit Veldritkrant - bron en credit parcoursfoto: Golazo

G2020_6410 Banner Veldritkrant 728x90px.png (44 KB)

Info (programma, deelnemers, ...) Scheldecross klik hier
Lees, kijk en luister: Mathieu van der Poel start overal met ambitie klik hier
Lees: Lucinda Brand wil zich ook tonen in 't zand in de Scheldecross klik hier

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!