Brand wil zich ook tonen in 't zand aan de Schelde

Brand wil zich ook tonen in 't zand aan de Schelde

Zaterdag 12 december 2020 staat de derde manche van de X²O Badkamers Trofee op het programma, de Scheldecross. Lucinda Brand kan er voor haar vijfde zege op rij gaan en wil zich tonen op het strand van Sint-Anneke

Lucinda Brand is zelf verbaasd van haar prestaties van de voorbije weken. "Ik had nooit verwacht dat ik al vier keer op rij zou winnen", zegt de kopvrouw van Telenet Baloise Lions.

Trots

De cijfers die Brand de laatste jaren kan voorleggen, zijn gewoon top. In haar laatste 31 wedstrijden stond ze 29 keer op het podium, één keer moest ze opgeven na een val en één keer werd ze vierde. 16 keer stond de Nederlandse op het hoogste schavotje. "Dat is een parcours waar ik wel heel trots op kan zijn. De concurrentie bij de vrouwen is zo groot dat je op alle vlakken goed moet zijn. Je moet niet alleen fysiek in orde zijn, maar ook tactisch moet je de perfecte race rijden en je mag geen foutjes maken."

Hoe straf de cijfers van Brand ook zijn, de Nederlandse ziet nog veel marge om te groeien. Na een paar jaar waarin ze de weg combineerde met het veld is Brand nog maar aan haar eerste volledige crossseizoen toe. "Normaal ben ik nu nog maar twee, drie weken bezig, nu heb ik veel meer tijd gehad om specifiek te trainen en zitten de automatismen er al beter in."

KOP_1220 Lucinda Brand.jpg (529 KB)

Nog stappen zetten - complimentje

"Toch kan ik nog veel stappen zetten. Mijn start is nog niet explosief genoeg, maar vooral op het vlak van techniek is er nog veel marge. In het zand moet ik nog beter worden. Hopelijk kan ik daar zaterdag tonen dat ik al iets heb bijgeleerd. Ook het op- en afspringen kan nog beter. Als ik vermoeid ben, gaat dat niet meer in een vloeiende beweging. En dan is er nog mijn positie op de fiets in de bochten. Dat moet een automatisme worden, nu moet ik er nog bewust over nadenken. De trainingen met de mannen van de ploeg zijn daarvoor ideaal. Tijdens een verkenningsronde kan ik in hun spoor mee door de bochten rijden. Aan een hogere snelheid kan ik de juiste houding dan veel beter aanvoelen."

Of de mannen ook nog iets van Brand kunnen leren? Toch wel. "Na de cross in Kortrijk gaf Toon Aerts nog een mooi compliment: We moeten ons spiegelen aan de vechtlust van Lucinda. Zij moest van ver terugkomen, maar ze heeft aangetoond dat je jezelf terug in de wedstrijd kan knokken."

Doel

In de stand van de Soudal Ladies Trophy (=de benaming van het klassement bij de dames in de X²O Badkamers Trofee) staat Brand tweede, op 8 seconden van Yara Kastelijn. De Nederlandse heeft van het regelmatigheidscriterium een belangrijk doel gemaakt. "Ik heb nog nooit voor een klassement kunnen rijden, het zou fantastisch zijn om er één te winnen. In het begin van het seizoen was het een doel om het minstens in één goed te doen, nu sta ik overal goed (Brand staat gedeeld eerste in de Superprestige en eerste in de Wereldbeker, nvdr). Die goede posities wil ik nu zo lang mogelijk vasthouden.", aldus Lucinda Brand.

 


Info Scheldecross klik hier

Fotocredits TFoto - bron: Golazo

G2020_6410 Banner Veldritkrant 728x90px.png (44 KB)

Lees, kijk en luister: Mathieu van der Poel start overal met ambitie klik hier
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!