Mathieu van der Poel start overal met ambitie

Mathieu van der Poel start overal met ambitie

Zaterdag start Mathieu van der Poel aan zijn veldritseizoen 2020-2021 "Ik hoop mee te doen voor de overwinning, maar je mag geen wonderen verwachten", blikt de 25-jarige Nederlander vooruit.

Na de start dit veldritseizoen van topper Wout van Aert in de Urban Cross in Kortrijk keert ook Mathieu van der Poel terug in het veld. De Soudal Scheldecross, de derde manche in de X²O Badkamers Trofee wordt zijn eerste wedstrijd in het veld sinds het WK in Dübendorf.

"Of ik de cross gemist heb? Dat valt wel mee", laat Van der Poel weten vanop stage in Spanje "Door het verschuiven van het wegseizoen hebben we nog lang op de weg gereden. De voorbije weken heb ik nog maar drie, vier keer op mijn crossfiets gezeten. Al was het nog wel eens leuk om in het bos te rijden."

Van der Poel heeft goede herinneringen aan de Scheldecross. "Het is gewoon een cross die ik altijd heel graag gereden heb. Ik reed hier mijn eerste wedstrijd tussen de grote jongens en werd meteen tweede na Niels Albert. Als intervalcross is het misschien niet de meest evidente wedstrijd om het seizoen te starten, maar het is wel een mooie wedstrijd om te beginnen.", klinkt het.

Om zich voor te bereiden op de passages op het strand van Sint-Anneke, passeerde Van der Poel deze week al eens langs de Spaanse stranden. "Het ging redelijk goed, maar hier rustig door een spoor rijden is toch nog iets anders dan met maximale hartslag tijdens een wedstrijd. Soms moet je in Antwerpen ook gewoon lopen in het zand."

Ambitieus maar geen wonderen

Vader Adrie ziet zijn zoon al meteen meedoen voor de zege maar de wereldkampioen houdt zelf een beetje ... af "Ik ben beter voorbereid dan vorig seizoen en hoop meteen mee te doen voor de overwinning, maar je mag ook geen wonderen verwachten. Al zal ik natuurlijk wel teleurgesteld zijn als ik niet voorin kan meestrijden.", aldus Mathieu van der Poel, die er niet aan twijfelt dat het niveau hoog zal zijn.

WK

De wereldkampioen gaf eerder al mee waar zijn focus ligt in het veldrijden. "Het hoofddoel van het seizoen is sowieso het WK in Oostende", besluit Van der Poel. "Maar ik start iedere wedstrijd met de ambitie om het beste van mezelf te geven.", luidt het

Fotocredit TFoto - bron: Golazo

G2020_6410 Banner Veldritkrant 728x90px.png (44 KB)

Info Scheldecross klik hier
Lees: Lucinda Brand wil zich ook tonen in 't zand in de Scheldecross klik hier

Kijk en luister ook naar
(klik op de pijl):




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!