De Belgische kampioen gaat voor de zege in eigen streek

De Belgische kampioen gaat voor de zege in eigen streek

Het veldritseizoen 2019-2020 kent de komende dagen zijn einde. Op zaterdag 22 februari 2020 krijgen we met de GP Leuven één van de laatste crossen gepresenteerd. Belgisch kampioen Laurens Sweeck is alvast extra gemotiveerd voor de wedstrijd in eigen streek.

Laurens Sweeck kan tevreden terugblikken op zijn veldritseizoen 2019-2020. Hij opende met de zege in Eeklo (lees hier) begin september, won er in dezelfde maand eentje over de grote plas (lees hier) en zegevierde begin oktober voor de vierde keer op rij in Pelt (lees hier). In januari werd de man uit Schriek voor het eerst Belgisch kampioen veldrijden bij de profs in Antwerpen (lees hier). En Sweeck soleerde het voobije weekend niet alleen naar de overwinning in Middelkerke maar verzekerde er zich ook van de eindzege in de Superprestige (lees hier).

“Voor het seizoen had ik hier blindelings voor getekend”, klinkt het bij Sweeck. “Niet alleen voor die overwinningen, ook voor het constant niveau dat ik dit jaar heb gehaald. Na een minder jaar heb ik dit seizoen opnieuw stappen vooruit gezet. Ik zit terug op het niveau dat ik voordien haalde en doe meer mee voor de overwinning.”

De Belgische kampioen wint uiteraard graag maar staart zich niet zomaar blind op het aantal. “In het begin van het seizoen was ik iets minder en reed Eli (Iserbyt, nvdr.) op een heel hoog niveau rond. Daarna was ik beter, maar moest ik het afleggen tegen Mathieu. Anders had ik allicht wel wat meer gewonnen. Ik kijk dus niet alleen naar die zeges, ook naar het gevoel. Dat was heel het jaar goed.”

Laurens wil in Leuven alvast het seizoen mooi afsluiten, met de zege “In eigen streek ben ik toch extra gemotiveerd om nog eens op hoogste schavotje te staan. Daarna is het tijd om even te bekomen en te genieten van de familie en ons zoontje. Vakantieplannen? Binnenkort staat er nog een weekje skiën op de agenda.”

Info Rectavit GP Leuven klik

Fotocredit Veldritkrant / bron reacties: Golazo

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!