Laurens Sweeck trekt het zeil naar zich toe in Eeklo

Laurens Sweeck trekt het zeil naar zich toe in Eeklo

Laurens Sweeck heeft dit veldritseizoen meteen een eerste zege te pakken. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner speelde een hele wedstrijd niet echt een prominente rol maar kon op het juiste moment toeslaan.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert kende de Ethias Cross Eeklo een wisselend verloop op de kop van de wedstrijd. Eli Iserbyt vond een parcours naar zijn goesting en toonde zich dan ook gretig vooraan. Maar ook Quinten Hermans, Toon Aerts, Daan Soete, Michael Vanthourenhout, Tom Meeusen, ... waren van de partij en zagen hun kans. In de slotfase wist Laurens Sweeck op het juiste moment mee te schuiven in het spoor van Belgisch kampioen Aerts, die finaal om beurt met Iserbyt probeerde om alleen weg te geraken. Sweeck maakte de betere passage door de zandstrook, wist Iserbyt te passeren en opende zo de weg naar de zege. Eli werd toch nog mooi tweede en Quinten Hermans legde beslag op de derde plaats




“Natuurlijk is het prettig om nog eens te winnen, maar ik heb niet het gevoel dat ik vandaag de allerbeste was”, reageerde Laurens na afloop.. “Vandaag waren er wel vijf renners die aanspraak maakten op de overwinning. Halfweg de wedstrijd had ik het gevoel dat de koers voor mij al gepasseerd was. Als er drie ploegmaten voorin zitten, dan is het niet aan mij om te rijden in de achtervolging. Maar op twee rondes van het einde kwam alles plots terug samen. Daar heb ik van geprofiteerd. Ik heb nog lang gewacht om op te schuiven en dacht eerlijk gezegd dat Eli vertrokken was, maar op het einde viel alles toch nog goed aan mijn kant.”

Laurens Sweeck legde de basis voor zijn zege met zijn sterke passage door de zandstrook. “Daar kon je vandaag echt het verschil maken. Het was zaak om daar vol door te rijden en meteen aan te zetten voor die bergjes. Met voorsprong de zwaarste strook van de wedstrijd. Het was een gok om daar in de laatste ronde mijn aanval te plaatsen. Met succes.”

Fotocredits TFoto-Wouter Toelen / bron reacties: Ethias Cross

Fotospecial heren klik
Vind alle uitslagen Ethias Cross Eeklo hier





Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!