Sweeck triomfeert op BK Cyclocross 2020 in Antwerpen

Sweeck triomfeert op BK Cyclocross 2020 in Antwerpen

Laurens Sweeck heeft met overmacht het Belgisch kampioenschap veldrijden anno 2020 gewonnen. Eli Iserbyt en Toon Aerts pakten respectievelijk zilver en brons.

Tim Merlier was de rapste op het asfalt bij de start van elite heren op het BK in Antwerpen maar het was Toon Aerts die als eerste het veld indook. De uittredende Belgische kampioen veldrijden zette meteen druk en had, naast Merlier ook Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en broer Thijs mee in zijn spoor. Dit terwijl Laurens Sweeck, toch één van de favorieten, helemaal niet goed weg was.

Wat later nam Eli Iserbyt de leiding over. Thijs Aerts moest het viertal laten begaan en intussen was Laurens Sweeck aan het naderen op de leiders. Ook Wout van Aert schoof goed op naar voor, met Gianni Vermeersch in zijn wiel. Toen alles wat leek samen te troepen lanceerde Sweeck zich ronde drie in. Zijn teamgenoten speelden het ploegenspel perfect en stopten af. De eerste poging van Laurens bleek meteen de goede. Hij bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en, op een slipper na, soleerde hij foutloos richting de Belgische kampioenentitel. Iserbyt maakte het voor het team extra mooi door tweede te worden en Toon Aerts vervolledigde het podium als derde. Laurens, die heeft nu een tricolore in zijn garderobe van elke categorie, van nieuwelingen tot en met elite heren - PROFICIAT !!

BKA_3761 podium elite heren.jpg (390 KB)

Een geëmotioneerde Laurens Sweeck zei na afloop dat hij de overwinning opdraagt aan zijn recent overleden opa en hij bedankte ook expliciet zijn ploegmaats. En later op de avond was het dan tijd om te feesten met supporters in de parochiezaal van Schriek. 

Wietse Bosmans is de nieuwe Belgische kampioen bij de elite heren clubploegen/zonder contract. Kenneth Van Compernolle en Thomas Verheyen flankeerden hem op het podium als tweede en derde.

BKA_3707 podium elite zonder contract.jpg (410 KB)

Fotocredits TFoto

Volledige uitslag klik

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!