Stevige cyclocross komend weekend

Stevige cyclocross komend weekend

Met de Ethias Cross Beringen en de Superprestige Gavere komend weekend krijgen de veldrijders mooie crossen voorgeschoteld. De ene is een klassieker en de andere misschien eentje in wording.

Er is de voorbije dagen heel wat commotie in navolging van de noodkreet van EKZ Cross organisator Rocha op zondag, waarvan Veldritkrant nota nam (lees hier). 'Veldritland' uit zijn bezorgdheid over de hervorming die Flanders Classics wil doorvoeren met de wereldbekermanches en de impact daarvan op alle andere crossen, in België, Nederland of waar ook ter wereld. Wat dus bijgevolg invloed heeft op zowat het hele veldritwereldje. Laat ons hopen dat het gezond verstand zegeviert, dat iedereen als VIP (lees als: belangrijke schakel) wordt gezien, niet slechts enkelen en laat het aub de volkssport bij uitstek blijven. Voorlopig blijven we Olympisch kalm en kijken uit naar alweer een weekendje topcross. Want tot nader order is het business as usual ...

Op zaterdag staat er een nieuwe veldrit op het programma, eentje voor veldrijders die goed kunnen klimmen én dalen (lees hier). De man van het seizoen tot dusver, Eli Iserbyt, zou er wellicht goed uit de verf komen. Maar de West-Vlaming start dit weekend enkel in Gavere, net als zijn teamgenoten Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Daan Soete. Wel aangekondigd voor de Cross in Beringen zijn de jongens van voorbije zaterdag op het podium bij elite heren in Boom: Toon Aerts, Quinten Hermans en Tom Pidcock. Een volledigere startlijst volgt later.

Op zondag volgt dan de derde manche van de Superprestige, in Gavere, een klassieker in het veldrijden. Yorben Lauryssen, Ceylin del Carmen Alvarado (Ned), Tom Pidcock (GBr), Sanne Cant en Quinten Hermans zijn de leiders in hun categorie na SP Boom. Het is alvast uitkijken of daar op het einde van het weekend verandering in komt.

Info Ethias cross Beringen op 26 oktober 2019 klik hier

Info Superprestige Gavere op 27 oktober 2019 klik hier

Nog dit: Live verslaggeving van de jeugdwedstrijden op Veldritkrant, zowel zaterdag als zondag.

Fotocredit Veldritkrant

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!