Organisator Bern: “We snakken naar info van Flanders Classics”

Organisator Bern: “We snakken naar info van Flanders Classics”

Opvallend feit na de persconferentie van de elite heren in Bern. Organisator Christian Rocha nam het woord en sprak zijn zorgen uit. “Op deze manier is het onmogelijk om door te gaan.”

Het veldrijden zal volgend jaar een volledige make-over krijgen. Het plan ligt op tafel om de wereldbeker uit te breiden tot zestien manches. “Maar wij weten als organisator nog steeds totaal niets”, vertelde Christian Rocha aan de verzamelde pers. “Tot nu toe hebben we nog maar één telefoongesprek gehad met Flanders Classics. Verder hebben we nog geen info van hun of de UCI.”

De tijd begint te dringen. “Elke dag verliezen we. De deals met grote sponsors worden nu afgesloten. De UCI beloofde ons vorig jaar dat in de zomer alles duidelijk zou zijn. We zijn oktober en we weten niets. We willen deze wereldbeker de komende jaren naar Bern blijven brengen, maar op deze manier wordt het elke dag meer onzeker. We willen duidelijkheid.”

Rocha stelt ook het grote aantal manches in vraag. “Zestien wedstrijden? Wie kan dat betalen”, ging hij verder. “Ik sprak met verschillende niet-Belgische renners en zij bevestigden me allemaal dat het financieel haast onmogelijk is. De waarde van de wereldbeker daalt voor ons ook.”

De organisator was hard. “Dit gaat niet langer meer om de sport, maar enkel en alleen om geld en business. Een dag voor de wereldbeker een UCI-wedstrijd in België? Ze maken het de renners stilaan onmogelijk. Stel je voor dat de dag voor de start van de Ronde van Frankrijk er een belangrijke wedstrijd zou doorgaan in Tsjechië. Dat kan toch niet.”

“Hopelijk zitten we hier volgend jaar allemaal opnieuw samen. We hebben de Belgen altijd met open armen verwelkomd en zullen dit ook blijven doen. Maar we doen het eerst en vooral ter promotie van het Zwitserse veldrijden. Willen we dan wel meewerken aan een organisatie zoals de wereldbeker die onze eigen EKZ Cross Tour dood doet?”

Toon Aerts treedt bij: “Ook wij weten van niks”

Belgisch kampioen Toon Aerts trad de organisator bij. “Ook wij snakken stilaan naar duidelijkheid”, stak de Telenet Baloise Lion van wal. “Er heerst heel wat onzekerheid bij organisatoren en renners. Hier in Bern kregen we één van de mooiste wedstrijden dit seizoen en wellicht ook met de meeste toeschouwers. Het zou jammer zijn dat we deze door onduidelijkheid zouden verliezen.”

Tekst Brecht Toelen / Fotocredit Steffen Müssiggang/EKZ Cross Tour)

Lees ook: Volgend veldritseizoen elke week Wereldbeker? klik
Lees ook:
Wereldbeker Bern: kopzorgen op financieel vlak klik
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!