Velofollies 2024

Xandro Meurisse keert even terug naar zijn eerste liefde

Xandro Meurisse keert even terug naar zijn eerste liefde

Wegwielrenner Xandro Meurisse rijdt deze winter tussen twee stages in drie veldritten. Zo keert de West-Vlaamse prof bij Wanty-Groupe Gobert even terug naar zijn eerste liefde, het veldrijden.

Wie de voorbije zomer het Europees kampioenschap op de weg, waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert respectievelijk zilver en brons pakten (lees hier), heeft gevolgd, herinnert zich ongetwijfeld de sterke prestatie van Xandro Meurisse.

Voor de West-Vlaming van het team Want-Groupe Gobert, waarbij hij deze zomer zijn contract met 2 jaar wist te verlengen, was veldrijden zijn eerste liefde. "Veldrijden is echt wel mijn eerste liefde en als ik de toppers van vandaag op tv bezig zie, dan stel ik vast dat ik de cross nog steeds mis. Ik ben blij dat ik het ondertussen goed doe op de weg, maar ik vind het nog altijd jammer dat ik het niet gemaakt heb in het veldrijden."

Wedstrijden in het veld ideaal om een paar keer diep te gaan

Deze winter haalt Meurisse zijn crossfiets nog eens van stal en rijdt hij tussen twee stages in drie veldritten. "Ik begin in Bredene met de Brico Cross (29 december). Begin januari start ik ook nog in Gullegem (5 januari) én ik heb me ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap in Kruibeke (13 januari). Vooral Bredene en Gullegem zie ik wel zitten. Dat lijken me wedstrijden waarin de techniek niet allesbepalend is."

"Momenteel ben ik in Calpe aan een individuele stage bezig. Op 22 december kom ik terug naar huis voor de kerstperiode. Daags na het BK in Kruibeke vertrekken we dan op teamstage. Dan zijn die wedstrijden in het veld ideaal om een paar keer diep te gaan. De toppers volgen zal uiteraard niet lukken, maar ik zal hoe dan ook tot het uiterste gaan, wat het resultaat achteraf ook mag zijn."


Foto© Wanty-Groupe Gobert / Tekst: Bart D / bron: Brico Cross

Info:

Brico Cross Bredene 29 dec 2018 klik
Hexia Cyclocross Gullegem 5 jan 2019 klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!