Alle ingrediënten aanwezig voor een top-cyclocrossweekend

Alle ingrediënten aanwezig voor een top-cyclocrossweekend

Komend weekend staan op zaterdag de Ambiancecross en op zondag de wereldbekerwedstrijd in Koksijde op het programma. Alle ingrediënten zullen er zijn om er een topweekend van te maken ....

Organisator van de Ambiancecross Jurgen Mettepenningen is er alvast in geslaagd om zaterdag een zeer sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. Het parcours in Wachtebeke is geen kopie van datgene waar Sven Nys in 2005 Belgisch kampioen werd maar er werd geopteerd om het compacter te maken in functie van de sfeer. "De fans kunnen de renners meermaals per ronde aan het werk zien. Er is sowieso gezorgd voor afwisseling. De omloop is naast overzichtelijk ook attractief, met enkele steile klimmetjes, een paar schuine kanten en een ondergrond die bij nat weer wel voor wat drassige stroken kan zorgen.", luidt het.

Veldritkrant geeft jullie de weersvoorspelling voor zaterdag mee: zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Voeg bij dit alles het gegeven van de democratische prijzen (lees, kijk en luister hier), een snuifje foute muziek, .... en alles is aanwezig om als cyclocrossliefhebber naar Wachtebeke te trekken om van het totaalspektakel te gaan genieten.

Daags nadien staat de wereldbekerwedstrijd in Koksijde op de agenda. Dan komt de wereldtop sowieso aan de start. Het historisch parcours vraagt niet om regen. Integendeel, vinden wij. Het KMI houdt het ook voorlopig droog op zondag, waarvoor dank.

Ook Wout van Aert kijkt enthousiast uit naar beide wedstrijden. "Omdat ik vorig weekend maar één wedstrijd reed, kan ik dit weekend wel de dubbel Wachtebeke-Koksijde doen. Na afloop van de Ambiancecross rijd ik trouwens meteen door naar de kust. Dit zijn mijn twee laatste wedstrijden voor ik op stage vertrek."

Foto©Veldritkrant / Tekst: Bart D


Vind alle info:

Ambiancecross hier
WB Koksijde hier





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!