Vliegt Mathieu van der Poel ook straks naar winst in Bern (Zwi)

Vliegt Mathieu van der Poel ook straks naar winst in Bern (Zwi)

Mathieu van der Poel reed gisteren in Boom naar zijn tweede zege op twee wedstrijden in de Telenet Superprestige. Vandaag start de Europese kampioen veldrijden voor het eerst in een wereldbekerwedstrijd dit veldritseizoen.

Mathieu van der Poel heeft gisteren op een zo zuinig mogelijke manier de superprestigewedstrijd in Boom gewonnen. Een kopgroep met onder meer Toon Aerts, Quinten Hermans, Mathieu en David van der Poel, Gianni Vermeersch, Laurens Sweeck en Daan Soete bepaalde in de aanvangsfase het wedstrijdbeeld. Het duurde even voor er enige afscheiding kwam. Rond halfkoers wist Mathieu van der Poel een 'gaatje' te slaan dat hij verder kon uitbreiden. De Europese kampioen nam in het verder verloop nooit echt veel voorsprong op achtervolgers Aerts, Hermans, Vermeersch en Laurens Sweeck. Deze laatste viel nog terug doordat zijn zadel afbrak. Maar Van der Poel kon dus wel consolideren en zijn tweede zege op twee wedstrijden in de superprestigestrijd pakken. Waardoor hij met het maximum van de punten het klassement aanvoert.

Zuiniger proberen te rijden in functie van WB-Bern (Zwi)

"Ik viel iets vroeger dan verwacht alleen", klonk het achteraf. "Eens ik een voorsprong van tien seconden had, ben ik wat zuiniger beginnen rijden. Al was dat niet makkelijk met de mannen achter mij die volop strijd bleven leveren en dus druk zetten. Het is bovendien een zwaar parcours, met veel interval."aldus Mathieu.

Het proberen zuiniger te rijden stond in het teken van Mathieu van der Poel zijn deelname vandaag aan zijn eerste wereldbekerwedstrijd dit veldritseizoen, in Bern (Zwi). Of hij toch niet te veel krachten heeft aangesproken in Boom en vlot voor de zege kan meestrijden, zal moeten blijken. Wout van Aert tekende immers niet present op domein De Schorre en koos ervoor om vroeger af te reizen naar Zwitserland, in functie van de wereldbekerwedstrijd in Bern (lees hier).

"Het is, denk ik, de eerste keer dat ik in Zwitserland cross, dus dat wordt wel iets speciaal.", blikt Mathieu nog vooruit.

Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D


Vind de uitslagen en klassementen na SP Boom via onze kalenderpagina

Fotoreeks verkenning parcours door Wout van Aert en co klik

Info WB-Bern (Zwi) klik
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!