Velofollies 2024

Internationale cx-kalender is altijd een moeilijke puzzel geweest

Internationale cx-kalender is altijd een moeilijke puzzel geweest

Organisator Golazo reageert op de oproep van de wereldkampioen veldrijden om de veldritkalender te hertekenen. "Er is respect voor de keuze van Wout van Aert maar de internationale cx-kalender is altijd een moeilijke puzzel geweest", vertelt Christophe Impens.

Een paar dagen terug gaf Wout van Aert op Wielerflits aan dat de veldritkalender moest herbekeken worden. "Zaterdag Superprestige in Boom, zondag de wereldbekermanche in het Zwitserse Bern. Binnen exact een maand zit er nog een vreemde kronkel in de kalender, met respectievelijk Tabor op zaterdag en Hamme op zondag. Goed om zien dat de UCI stappen zet bij het uitbreiden van de Wereldbeker. Nu moeten ze ook nog het lef hebben om in hetzelfde weekend geen andere klassementscross in te plannen.", klonk het. Een mening van de wereldkampioen veldrijden die vooral doelt op de verre verplaatsingen wedstrijddag op wedstrijddag, en ertoe heeft geleid om niet te starten in Boom noch in Hamme.

Als organisator van klassementscrossen (DVV Verzekeringen Trofee (ook Hamme dus), wereldbekerwedstrijd in Namen en Superprestige Zonhoven) én losse crossen (Soudal Classics) lijkt Golazo ons goed geplaatst om daar op te reageren.

'Toen was dat voor geen enkele renner een probleem'

"We respecteren de keuze van Wout om een deel van de kalender te schrappen in functie van zijn wegprogramma. De internationale CX-kalender is altijd al een hele moeilijke puzzel geweest, waardoor er in de toekomst altijd klassementscrossen op eenzelfde weekend zullen vallen. Tot een tiental jaren geleden was Tabor altijd in hetzelfde weekend met de Superprestige van Sint-Michiels-Gestel en toen was dat voor geen enkele renner een probleem. Iedereen deed de verplaatsing én de 2 wedstrijden. Vorig jaar was de WB in Zeven (Duitsland) ook daags voor Hamme en toen heeft Wout wel de combinatie gedaan. Wout zijn reactie heeft uiteraard alles te maken met het feit dat hij – terecht – keuzes moet maken in functie van zijn wegseizoen. Daarenboven is het de UCI die de kalender samenstelt. Wij, als organisator schikken ons hiernaar.", aldus Christophe Impens, de managing director van Golazo sports Belgium.

Wat als

Veldritkrant maakt zich de bedenking, mocht UCI ingaan op de denkpiste van Wout van Aert en je komt als organisator van een 'losse cross' in het weekend van zo'n verre wereldbekerwedstrijd te staan, .... krijg je dan nog wel een interessant deelnemersveld aan de start?

Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!