Van der Poel wil WK voor marathonmountainbikers rijden

Van der Poel wil WK voor marathonmountainbikers rijden

Mathieu Van der Poel wil op 25 juni niet aan de start staan van het Nederlands kampioenschap op de weg maar verkiest het WK voor marathonmountainbikers dat op dezelfde dag doorgaat.

Vorige maand bracht Veldritkrant.be het nieuws dat Wout van Aert in 2018 de klassiekers op de weg wil rijden en dat de wereldkampioen veldrijden zijn grenzen dit jaar al eens wil aftasten in het tijdrijden. Vandaag lezen we op Mountainbike.be dat die andere topper uit het veldrijden, Mathieu Van der Poel, het WK voor marathonmountainbikers in het Duitse Singen op 25 juni wil rijden.

Ook het Nederlands kampioenschap op de weg wordt die dag gereden. Dat Van der Poel uit de voeten kan in elke discipline, hoeft geen betoog. "Ik kies voor het WK in Singen", klinkt het. De Nederlandse federatie KNWU moet hem dan uiteraard nog selecteren. Maar met twee ritzeges en eindwinst in de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) lijkt dat best goed te komen: "Ik zag bondscoach Gerben de Knegt (oud-veldrijder, red.) nog niet. Maar als ik het goed zou doen in de BeMC zou ik naar Singen mogen, had hij me vooraf verteld".

Zondag is de Beobank-Corendontopper aan het werk op de MTB in het Tsjechische Nove Mesto. Volgende week kunnen jullie Mathieu Van der Poel bezig zien in de Baloise Belgium Tour.

Foto: ©Veldritkrant.be /Tekst: Bart Desmet




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!