Veldrittoppers aan de start van Baloise Belgium Tour

Veldrittoppers aan de start van Baloise Belgium Tour

Dinsdagavond 23 mei wordt met de ploegenvoorstelling in Lochristi de 87ste editie van de Baloise Belgium Tour feestelijk op gang getrokken. De organisatie brengt een unieke mix van klassieke renners en veldrittoppers aan de start. Nieuw is de intrede van de Baloise Safety Car

Er komen heel wat ronkende namen uit het klassieke peloton aan de start in Lochristi. Tiesj Benoot wil beter doen dan zijn tweede plaats in 2015, maar hij krijgt stevige concurrentie van Philippe Gilbert (eindwinnaar in 2011). Gilbert schreef tijdens het voorjaar de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race op zijn naam. Een andere opvallende naam op de deelnemerslijst is die van Oliver Naesen. De Oost-Vlaming zal de kleuren van Team Belgium verdedigen tijdens de Baloise Belgium Tour. Hij krijgt het gezelschap van Jan Bakelants, Jens Keukeleire, Maarten Wynants en Tom Van Asbroeck. Beloften Milan Menten, Julien Mortier en Aaron Verwilst maken Team Belgium compleet.

Duel tussen de veldrijders

Een wedstrijd in de wedstrijd wordt misschien het duel tussen Wout Van Aert en Mathieu Van Der Poel. Beide tenoren uit het veldrijden bewezen al dat ze ook op asfalt meer dan aardig uit de voeten kunnen. Ook de Telenet Fidea Lions van Sven Nys tekenen present met een stevige ploeg. Onder meer Toon Aerts, CornĂ© van Kessel en Lars van der Haar maken deel uit van de selectie. Van Aert verbaasde vorig jaar vriend en vijand door de proloog in Beveren op zijn naam te schrijven. Hij vloerde toen superspecialist Tony Martin. De renner van Katusha-Alpecin wil wellicht graag revanche nemen op Van Aert. Martin won de Baloise Belgium Tour al driemaal en is zo recordhouder.

Een gevarieerd parcours

Met een spurt op de 'Wandelaar' in Knokke-Heist , een passage door het Heuvelland op dag 2, een tijdrit in Beveren en een pittige mini-versie van Luik-Bastenaken-Luik komt iedere renner aan zijn trekken. Voornamelijk tijdens de rit Ans-Ans zullen de grootste verschillen gemaakt worden. Tijdens de laatste 25 km krijgen de renners de Roche au Faucons, Saint-Nicolas en de kasseien van de Rue Naniot voor de wielen. Afsluitend is er een etappe tussen Tienen en Tongeren.

Gouden kilometer

"Na positieve reacties van publiek en renners wordt ook dit jaar de -Gouden Kilometer- opgenomen bij iedere rit in lijn", klinkt het. Op deze strook, die zich steeds in de laatste 20 25 km van iedere etappe bevindt, zijn er 3 bonificatiesprints gelegd (0-500-1000m), met telkens 3-2-1 seconden bonificatie te verdienen. "Het nut van de Gouden Kilometer heeft zich de afgelopen jaren bewezen. De Gouden Kilometer brengt meer spanning in het klassement n zorgt voor een aantrekkelijker koersverloop voor de wielerliefhebber", stelt koersdirecteur Rob Discart van Golazo Sports.

Safety Car

Ook dit jaar draagt de Baloise Belgium Tour veiligheid hoog in het vaandel. Nieuw dit jaar is de Baloise Safety Car. "Deze wagen rijdt een half uur voor het peloton uit en fungeert als het ware als een extra paar ogen voor de organisatie. De Baloise Safety Car scant de omgeving voor ongevallen, een brand of andere onverwachte omstandigheden. Op deze manier kan de koersdirectie, in samenspraak met alle ordediensten, indien nodig onmiddellijk ingrijpen", aldus Discart.

Later aankomstuur

Een nieuwigheid in 2017 is het latere aankomstuur. De etappes zullen finishen tussen 16u30 en 17u. De Baloise Belgium Tour wordt dagelijks rechtstreeks uitgezonden op onze nationale zenders (VRT en RTBF) en op Eurosport


Tekst: persbericht Golazo / Foto: Veldritkrant.be





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!