Winnaar proloog Baloise Belgium Tour: Wout van Aert! Met felicitaties van de jury

Winnaar proloog Baloise Belgium Tour: Wout van Aert! Met felicitaties van de jury

Wout van Aert heeft menig wielerliefhebber verrast door de proloog van de Baloise Belgium Tour te winnen én een topper als Tony Martin achter zich te kunnen houden. De lofbetuigingen bleven dan ook niet uit.

Gisteren stond een proloog van 6 km op het programma in de Baloise Belgium Tour. Wie de live uitzending op Sporza heeft gevolgd, zal ongetwijfeld het enthousiasme opgemerkt hebben waarmee co-commentator Sven Nys uitkeek om Wout van Aert van start te zien gaan. De Balenaar heeft immers tijdens de stage op Mallorca met het Telenet-Fidea Cycling Team ook Wout van Aert aan het werk gezien met het Crelan-Vastgoedservice Team en was blijkbaar onder de indruk. Éénmaal de eerste tussentijd van Wout van Aert werd gegeven, bleven de lofbetuigingen niet uit. “Dit is voor mij de grote kanshebber op eindwinst voor deze Ronde van België …”, klonk het onder meer bij Nys. Enkele minuten later zette de huidige wereldkampioen veldrijden de op dat moment beste tijd neer. Ook topfavoriet Tony Martin, die nog van start moest gaan, zou niet meer aan de toptijd kunnen tornen en finishte op 2 seconden van winnaar Wout van Aert.

Onverwacht

Dit had ik nooit verwacht", aldus Wout achteraf. "Natuurlijk hoopte ik het goed te doen. Samen met mijn coach Marc Lamberts had ik toegeleefd naar deze Ronde van België. Maar winnen in de proloog? Nee, dat overtreft de verwachtingen." Opvallend ook hoe van Aert zijn ploeg verdedigt wanneer de pers allusie maakt alsof het team niet sterk genoeg is in de breedte om zijn leiderstrui te verdedigen. Wanneer de uitslagen van de tijdrit er op worden nagekeken, blijkt dat iedereen van de ploeg binnen de 33 sec van de winnaar is geëindigd. Met renners als David Boucher, Rob Ruijgh, Xandro Meurisse, Timothy Stevens, … in de Baloise Belgium Tour beschikt Crelan-Vastgoedservice over renners die de voorbije weken al hebben laten zien dat ze in goede doen zijn. En wanneer er gereden wordt om een leiderstrui kan er bovendien altijd nog dat tikkeltje meer.


Patrick Lefevere "Ik pak ze allebei"

De prestatie van Wout van Aert is uiteraard niet onopgemerkt voorbijgegaan bij de worldtourploeg Etixx-Quick Step. Zo zegt Patrick Lefevere in het Nieuwsblad “Als hij (Wout van Aert, red.) deze ronde en het BK wint dan moet hij volgend jaar in mijn wegploeg rijden. Hij verkiest voorlopig de cross nog. Maar als hij nog 5 koersen wint, zal hij een niet te stillen honger naar de weg krijgen”. Lefevere lijkt niet verrast te zijn en vindt Wout een wereldcoureur. Op de vraag wie hij zou kiezen, Mathieu van der Poel of Wout van Aert, antwoordt de West-Vlaming: “Ik pak ze allebei. Is dat een duidelijk antwoord !?” Laat ons hopen dat beide toppers op zijn minst nog enkele jaren voor het veld kiezen of voor beide. Zoals in den tijd van Roger en Adrie.

Beeldmateriaal Youtube / tekst: BartDesmet
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!