Velofollies 2023

Wout van Aert start zijn zomerseizoen in 'Rush Hour'

Wout van Aert start zijn zomerseizoen in 'Rush Hour'

Momenteel is Wout van Aert op stage op Mallorca. Samen met zijn ploegmaats van het Veranda’s Willems-Crelanteam wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding op het zomerseizoen.

Sinds vorige week woensdag vertoeft Wout van Aert samen met ploegmaats Jappe Jaspers, Stan Godrie en Tim Merlier op Mallorca om er een 11-daagse stage af te werken in voorbereiding op het zomerseizoen.

Leuk intermezzo met Styby

Op de website van de wereldkampioen veldrijden lezen we dat de stage tot nog toe perfect is verlopen. “De sfeer binnen de groep is prima en de weersomstandigheden zijn ideaal, zodat alle vooropgestelde trainingen kunnen afgewerkt worden”, vertelt van Aert. Een trainingsrit deze week met de Quick.Steppers Zdenek Stybar en Enric Mas werd als leuk intermezzo ervaren. “Styby kent uiteraard de streek en nam ons een dagje op sleeptouw”, klinkt het enthousiast.

Wegprogramma start met ‘Rush Hour’

Wout van Aert begint zijn wegprogramma in het Nederlandse Nijmegen waar volgende week vrijdag wielercriterium ‘Rush Hour’ doorgaat. Een uniek concept waarbij de renners 20 rondjes van 2,4 km krijgen voorgeschoteld en elke ronde de laatste renner afvalt. Naast Wout staan ook ploegmaat Stan Godrie, Niki Terpstra, Dylan Groenwegen, Lars Boom, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Gosse van der Meer, David van der Poel, Joris Nieuwenhuis, …. op de deelnemerslijst. Klik hier voor meer info betreffende Rush Hour.

Grenzen aftasten in het tijdrijden

Twee dagen na ‘Rush Hour’ start van Aert in de kermiskoers van Verrebroek (14/5). Dan volgen twee vijfdaagse rittenkoersen: de Ronde van Noorwegen (17/5-21/5) en de Baloise Belgium Tour (24/5-28/5). In juni wil Wout toewerken naar het BK tijdrijden. “In het verleden merkte ik al een paar keer dat ik best mijn streng trek in het werk tegen de klok. Daarom wil ik deze zomer mijn grenzen aftasten in het tijdrijden. Wat dat betreft wordt het BK een serieuze test”, aldus de wereldkampioen veldrijden.

Vandaag bevestigde organisator Jean-Luc Vandenbroucke aan RTBF dat het BK tijdrijden op 22 juni op het autocircuit in Chimay zal doorgaan in plaats van in Mol-Postel, dat de voorbije twee jaar de organisatie voor zijn rekening nam en nu dus afhaakte.

Foto twitter


Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!