Thibau Nys start zijn veldritseizoen met Exact Cross Beringen

Thibau Nys start zijn veldritseizoen met Exact Cross Beringen

Thibau Nys heeft een goede wegcampagne achter de rug en start zijn veldritseizoen met de Exact Cross Beringen, meldt het team Baloise Trek Lions.

Sinds 1 augustus 2022 maakt Thibau Nys voor het wegwielrennen deel uit van de topformatie Trek-Segafredo (lees hier). In het veldrijden komt hij uit voor het team van zijn vader, Baloise Trek Lions.  De talentvolle jongeman uit Baal heeft een mooie wegcampagne achter de rug en treedt over iets meer dan een week in competitie in het veld.

"Ik voel me heel goed.", vertelde Thibau Nys tijdens een recent interview vanop stage. "Het wegseizoen is goed geweest, denk ik. Ik reed enkele mooie koersen, deed nieuwe ervaringen op, ja, het was best ok. Ik ben ook blij om weer op de crossfiets te springen en het team te vervoegen."

Het hoogtepunt van zijn wegcampagne vindt hij zijn derde plaats in de Antwerp Port Epic. “Een moment dat ik wellicht nooit zal vergeten.”, klinkt het.

Wat het veldritseizoen betreft, doet Nys junior geen grote uitspraken “ Ik wil alvast een stap vooruit zetten ten opzichte van vorig jaar, proberen beter te worden en enkele top 10 plaatsen behalen in de wedstrijden bij elite heren. Dat is het hoofddoel, denk ik, en regelmaat in mijn prestaties.", luidt het

Het EK en WK veldrijden wil Thibau nog rijden bij de beloften, het BK Cyclocross in Lokeren bij elite heren


Info Exact Cross Beringen klik hier (ten gepaste tijde aangevuld)

Lees ook: David Haverdings maakt opstap naar Baloise Trek Lions klik hier

Beeldmateriaal credit Team Baloise Trek Lions

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!