Thibau Nys sluit aan bij Trek-Segafredo

Thibau Nys sluit aan bij Trek-Segafredo

Vanaf 1 augustus 2022 zal Thibau Nys ook deel uitmaken van de topformatie Trek-Segafredo. De talentvolle jongeman zal er zich in eerste instantie als stagiair verder kunnen ontwikkelen in het wegwielrennen.

Thibau Nys zal vanaf 1 augustus 2022 Trek-Segafredo vervoegen, in functie van het wegwielrennen. In het veld zal Nys junior nog steeds de kleuren van de Baloise Trek Lions verdedigen.

Thibau start binnen de WorldTourformatie als stagiair om dan vanaf 2023 officieel tot het team toe treden met alvast een contract van twee jaar.

Net als zijn teamgenotes Lucinda Brand en Shirin van Anrooij kan hij op die manier zich verder specialiseren in de twee disciplines, binnen een topteam.

"Ik ben vereerd deel te kunnen uitmaken van Trek-Segafredo.", zegt Thibau Nys. "Ik denk dat dit de juiste stap is op het juiste moment. Rijden in de WordTour op de weg is altijd een droom geweest en om dat ook op een Trekfiets te kunnen doen, is nog specialer.", aldus de 19-jarige regerende Europese beloftenkampioen op de weg.

Dat Thibau al mooie prestaties leverde in het veld alsook op de weg, weten ze bij Trek, maar overhaast zullen ze niet te werk gaan. "De jonge, ontluikende ster begint echter net aan zijn carrière, in het veldrijden en op de weg, en het plan zal langzame en berekende stappen zijn, om Thibau in staat te stellen alles er uit te halen wat hij in zijn mars heeft.", klinkt het "Zonder stress en stappen over te slaan."


Fotocredit TFoto - Bron: Trek Segafredo


WK Fiets Thibau.jpg (689 KB)De aangepaste Trekfiets van Thibau Nys na zijn wereldtitel veldrijden in Dübendorf. - Fotocredit Veldritkrant
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!