Jurgen Mettepenningen: 'Chapeau, echt waar'

Jurgen Mettepenningen: 'Chapeau, echt waar'

De prestaties van zijn renners en rensters maken van Jurgen Mettepenningen een fiere manager. Met het oog op het Europees kampioenschap veldrijden komend weekend zit het goed bij Pauwels Sauzen-Bingoal

De manager van Pauwels Sauzen-Bingoal, Jurgen Mettepenningen, kon na afloop van de Koppenbergcross heel tevreden terugblikken op de prestaties van het team in zowel de wereldbekermanche Overijse als in de opener van de X²O Badkamers Trofee "Absoluut, een heel mooie weekend, een heel zwaar weekend uiteraard. Overijse en Koppenberg, het is niet wekelijks dat het zo zwaar is, met zoveel hoogtemeters. Maar ja, vandaag opnieuw hoogdag voor Pauwels Sauzen-Bingoal . Gisteren, in Overijse, was al een heel sterke overwinning van Eli Iserbyt en vandaag, denk ik, gewoon de puntjes op de i gezet. Chapeau, echt waar.", benadrukt Mettepenningen.

Het team doet het niet alleen goed met Iserbyt en Denise Betsema. "Als ploeg zijn we ook wel de beste, denk ik.", zegt de manager. "Als je ziet dat Toon Vandebosch vandaag heel sterk rijdt, Ryan Kamp ook, een hele goeie Michael Vanthourenhout, die in een hele goeie conditie verkeert . Laurens Sweeck, die ook wel op komst is, vermoed ik, voor de beste conditie . Dus de komende weken, maanden, zien er voor ons wel heel goed uit, ja."

EK veldrijden

Met het oog op het aankomend EK veldrijden zit het dus goed uit voor het team van Jurgen Mettepenningen. "Ik denk dat de halve selectie wel komt van Pauwels Sauzen-Bingoal, dat zegt heel veel natuurlijk. We hebben er heel hard aan gewerkt aan de ploeg en met hele mooie resultaten We mogen fier zijn op onze ploeg, samen met iedereen die er bij betrokken is . Het is echt wel genieten.", klinkt het.


Met de 8 zeges in tv-crossen tot dusver van Iserbyt, 4 van Denise Betsema en 1 van Michael Vanthourenhout, plus alle podiumplaatsen, lijkt het er op dat de manager het vooropgesteld doel vlot zal halen. “Altijd leuk als je kan bijstellen in positieve zin . Ik ben heel trots op mijn renners en rensters", luidt het.

Nu is het uitkijken naar wat het EK komend weekend brengt. "Het Europees kampioenschap, een heel groot doel, zowel bij de dames als de heren, de focus behouden.", is de boodschap.

Over de vele supporters op de Koppenbergcross zei Jurgen Mettepenningen nog: "Ik denk dat we nu echt vertrokken zijn".


Lees en kijk: Beresterke Iserbyt soleert naar de 3de zege op rij in Koppenbergcross klik
Uitslagen Koppenbergcross klik
Uitslagen Wereldbeker Overijse klik

Kijk en luister naar het interview met Jurgen Mettepenningen (beeldmateriaal Julien Gielen)

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!