Beresterke Iserbyt soleert naar 3de zege op rij op de Koppenberg

Beresterke Iserbyt soleert naar 3de zege op rij op de Koppenberg

Eli Iserbyt heeft zich de sterkste van de Koppenbergcross 2021 bij elite heren getoond en pakt er zijn 3de kassei op rij. Toon Aerts wist de tweede plaats te consolideren en diens teamgenoot Lars van der Haar reed zich naar de derde podiumplaats

"Ja, ik was wel heel goed. Ik zat direct in mijn ritme. Ik had direct de goede bandendruk ... ja, het ging eigenlijk wel perfect. Ik had een hele goede dag.", zei Eli na afloop. Een heel goed weekend is dat dan met ook de zege in Overijse. "Ja, inderdaad. Het zijn de twee zwaarste crossen, die we al gehad hebben. Ik ben blij dat ik ze alletwee kon winnen. Vooraf had ik het niet echt verwacht, dat ik zo'n goede dag had omdat ik het toch nog wat voelde van gisteren. Maar, ja, ik denk dat ik zeker de perfecte wedstrijd gereden heb. "

Druk van Toon Aerts, die op een 30 sec de eerste achtervolger was, voelde Iserbyt niet. " Niet echt, omdat ik foutloos probeerde te rijden en bergop gewoon mijn ding probeerde te doen. Zeker op de kasseien denk ik dat 'k net iets beter was dan Toon. Ik denk dat ik ook daar de kloof heb kunnen slaan. Maar Toon is zeker iemand die in de tweede helft van de wedstrijd nog altijd iets extra kan, dat wist ik wel. Maar 't was gewoon zaak van alert te blijven en stevig door te rijden.", aldus Eli, die nog meegaf dat hij deze week nog bezig zal blijven richting het EK. "Als je nu stilvalt, is het moeilijk om weer in gang te schieten. Dus efkes rustig en nog één stevige training. Het zal heel rap weer zondag zijn en dat is ook een heel belangrijke dag", aldus de verdedigende titelhouder, die niet zinnens is de trui af te geven.

Iserbyt is nu leider in de drie klassementen > Superprestige, Wereldbeker én X²O Badkamers Trofee


Fotocredits TFoto
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!