Scherpe blik van … Paul Herygers: ‘Meeusen moet het verleden loslaten’

Scherpe blik van … Paul Herygers: ‘Meeusen moet het verleden loslaten’

 

Wekelijks kan u hier terecht voor een ‘scherpe blik’ op de veldritactualiteit. Paul Herygers bijt vandaag de spits af. De redactie van veldritkrant.be schotelde de voormalige wereldkampioen een paar stellingen voor in de aanloop naar de eerste klassementscross, volgende zondag in Ronse.

 

 

Stelling: Niels Albert heeft op dit moment een streepje voor op Sven Nys

 

“Ja, ik heb ook dat gevoel. Maar overdrijf dat toch maar niet. De voorbije drie wedstrijden waren in mijn ogen puur kattengespin.  Pas in Ronse worden de degens voor de eerste keer echt gekruist. Las Vegas, Erpe-Mere, Neerpelt en Laarne, dat telt niet mee. Maar terzelfdertijd durf ik stellen dat Sven Nys me voorlopig niet honderd procent overtuigde. Hij won Las Vegas, maar dan schat ik de overwinning van Albert in Erpe-Mere een stuk hoger in. In Neerpelt moest hij in de finale de duimen leggen tegen Albert, die bovendien vanuit de achtergrond terugkeerde. Straf wat de Tremelonaar daar uit de mouw schudde. Wat daarentegen wel in Nys’ voordeel pleit: zijn slotronde in Neerpelt was indrukwekkend. En dat is ook niet onbelangrijk, want we beseffen allemaal de waarde van een sterke laatste ronde. Die troef had hij dus wél al in de benen. Conclusie: Albert geniet een licht voordeel, maar het gaat slechts om een aantal luttele percentjes…”

 

 

 

Stelling: Klaas Vantornout staat een stuk verder dan zijn ploegmaat Kevin Pauwels

 

“Heel mooi, hoe Vantornout zich van meet af aan inzet en meedoet voor de prijzen. Sinds hij de driekleur veroverde heeft hij nóg een stap vooruit gezet. En hij zal nog beter worden. De wedstrijden in Neerpelt en Laarne waren hem niet op het lijf geschreven. Ik vermoed dat hij in Ronse beter uit de verf zal komen.

 

Kevin Pauwels had ik beter verwacht. Maar zondag kan hij dat misschien al rechtzetten, want we weten dat Pauwels in Ronse een parcours op zijn maat terugvindt. Tenminste, als het de komende dagen droog blijft. En ook al heeft Albert nu al twee zeges op de teller, pas diegene die in Ronse triomfeert, mag zijn mond opendoen.”

 

 

 

 

Stelling: Tom Meeusen en Rob Peeters zijn klaar om een stap vooruit te zetten

 

“Afwachten! Begrijp me niet verkeerd. Ik gun Tom de zege in Laarne, maar terzelfdertijd zag ik hem ‘zijn peer’ afzien. Hij heeft nog wat werk voor de boeg. En, belangrijker… Hij moet dringend het verleden loslaten. Na zijn zege in Laarne is hij daar opnieuw over begonnen, hé. ‘Ze hebben me te vroeg afgeschreven’, las ik her en der. Blijkbaar vindt hij ook dat hij door het slijk gehaald is, terwijl de hele crosswereld hem heeft gesteund. Hij is in die situatie (Meeusen belandde begin 2013 als getuige in een dopingonderzoek, red ) behoorlijk fatsoenlijk behandeld geweest. En niemand heeft hem afgeschreven. Daar mag hij niet aan twijfelen. Hij moet dat verleden loslaten en focussen op de cross.

 

Wat Peeters betreft, die is inderdaad goed begonnen. Ik ben zeker dat hij zich optrekt aan zijn transfer binnenkort. Een nieuw team, met hem als kopman. Dat geeft hem ongetwijfeld vleugels. Vorig seizoen kon hij nooit die zilveren plak van het WK in Koksijde bevestigen. Te veel ups en downs. Hopelijk zet hij nu wel de stap. Maar eerlijk: op dit moment zie ik noch Meeusen, noch Peeters bij de topfavorieten voor Ronse. Ik hou het op het klavertje vier: Albert-Nys-Vantornout-Pauwels.”

 

Stelling: Walsleben en Van der Haar kunnen verrassen

 

“De capaciteiten van Lars van der Haar kennen we. Ik heb hem gemist, zondag in Laarne. Op dat snelle parcours had hij zeker uit de voeten gekund. Maar de concurrentie kent hem ondertussen ook, zodat ik denk dat hij weinig vrijheid zal krijgen in Ronse.

 

Dan geef ik Walsleben meer kans om te verrassen. Hij krijgt ongetwijfeld iets meer ruimte en daar kan hij misschien van profiteren. Want voor mij was Walsleben in Neerpelt dé man van de koers, hé. Niet zozeer door zijn podiumplaats, wel door de manier waarop hij zijn kopman Albert hielp: eerst wachtte hij hem op, daarna reed hij op kop in zijn dienst en tenslotte stopte hij ook nog eens af toen Albert  demarreerde. Echt top! Niet verschieten als Walsleben deze winter een klassieker op zijn naam schrijft.”

 

 

Foto's: © Patricia Cristens / Patje Cosyn 
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930