Scherpe blik van Nys, Herygers, De Bie en Wellens...

Scherpe blik van Nys,  Herygers,  De Bie en  Wellens...

Elke week mag u hier een heldere -en indien nodig scherpe- terugblik op het voorbije crossweekend verwachten. Met Paul Herygers, Danny De Bie, Sven Nys en Bart Wellens strikte Veldritkrant.be vier (ex-)wereldkampioenen. Om de beurt laten deze vier kenners hun licht schijnen op de actualiteit. Onverbloemd, maar ook zonder te schofferen.

 

Ons klavertje vier bestaat uit twee nog actieve toppers, aangevuld met twee kampioenen van weleer.

 

Regerend wereldkampioen Sven Nys spreekt niet alleen met de pedalen. Als voorvechter van de veldritsport ventileert de Vlaams-Brabander maar al te graag zijn mening en durft hij verantwoordelijkheid te nemen. De crosskanibaal maakt sinds 2009 ook deel uit van de UCI-veldritcommissie en weet dus waarover hij praat. Aanvullend koos Veldritkrant.be met Bart Wellens een tweede nog actieve renner. Net als Nys is Wellens een 'ancien' in het veld. Hun heroische duels van een paar jaar geleden maken nog altijd deel uit van ons collectieve veldritgeheugen. Wellens' grote voordeel: hij maakt (en dat zeggen we met veel respect!) geen deel meer uit van het kransje renners dat week na week de favorietenlijstjes topt. Maar vanop de tweede rij -en zelfs af en toe nog eens vanop de eerste- kan Bart als geen ander de wedstrijden evalueren.

 

Naast Nys en Wellens kozen we twee ex-crossers met kennis van zaken. Paul Herygers bewijst al jaren zijn waarde als 'veldritwatcher'. De sidekick van Michel Wuyts bij Sporza charmeert -in sappig Kempens- de veldritkijker wekelijks met zijn pientere kijk op de actualiteit. Zijn uitstekende materiaalkennis is een extra troef. Met Danny De Bie hebben we dan weer een ex-ploegleider in huis. Tien jaar lang was Bie'ke de patron bij Telenet-Fidea. Sinds februari is hij werkloos, maar als we de geruchten mogen geloven, wordt De Bie momenteel druk gesolliciteerd om in januari opnieuw ploegleider te worden. Ondertussen zal ook hij voor ons het internationale veldritwereldje en zijn toppers af en toe onder de loep nemen.

 

Rondvraag leerde ons immers dat veldrijders tegen een stootje kunnen. Een kritische blik en dito analyse moeten dus kunnen. Maar nog eens, zonder te schofferen. Veldritkrant.be draagt de term 'respect' hoog in het vaandel...

 

foto: ©Patje Cosyn _




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!