Lars van der Haar topt X2O Badkamers Trofee

Lars van der Haar topt X2O Badkamers Trofee

Op zondag 18 februari 2024 strijkt de X²O Badkamers Trofee neer op de campus van de VUB en ULB voor de zesde editie van de Soudal Brussels Universities Cyclocross. Lars van der Haar gaat de slotmanche in met een riante voorsprong op Eli Iserbyt, maar absoluut zeker van eindwinst is de Baloise Trek Lion nog niet.

4 minuten en 51 seconden. Dat is na de eerste zeven manches van de X²O Badkamers Trofee de voorsprong van Lars van der Haar op eerste achtervolger Eli Iserbyt. Het lijkt er dus op dat enkel pech de Nederlander nog van een eerste eindzege in het regelmatigheidscriterium kan houden. Regelmatig was van der Haar zeker: tweede op de Koppenberg, tweede in Kortrijk, derde in Herentals, vierde in Baal, vierde in Koksijde, vijfde in Hamme en vierde in Lille. Die ene uitschieter ontbreekt voorlopig nog, maar wie weet kan Van der Haar zondag de kroon op het werk zetten in Brussel?

Bij de dames is Fem van Empel al zeker van eindwinst in de Soudal Ladies Trophy sinds Lille. Het was ook meteen de laatste veldrit van dit seizoen voor de wereldkampioene veldrijden (kijk en luister hier). Wellicht wordt het in Brussel dus een spannende strijd voor de dagzege.

In de Trimetal Rookie Trophy, het klassement voor de beloften heren, start David Haverdings zondag met een bonus van 1 min 43 seconden op Arne Baers en 3 minuten 46 seconden op Victor Van de Putte.

Memorial Paul De Knop & Memorial Caroline Pauwels

Golazo, de organisator van de X²O Badkamers Trofee, kan voor de organisatie van de Soudal Brussels Universities Cyclocross zoals elk jaar rekenen op grote steun van het Brussels Gewest en de VUB. De studenten helpen bijvoorbeeld mee aan de opbouw van het parcours. "De Soudal Brussels Universities Cyclocross is zoveel meer dan de laatste manche van de X²O Badkamers Trofee", zegt Jos Verschueren, programmadirecteur Sportmanagement VUB. "Het is voor de ganse VUB-gemeenschap een gigantische terugkomdag naar de alma mater. De VUB voert verbinding dan ook erg hoog in het vaandel."

Net als vorig jaar staat de Soudal Brussels Universities Cyclocross ook in het teken van twee voormalige rectoren van de VUB, Paul De Knop en Caroline Pauwels. Twee mensen die ook op het vlak van sport en zeker ook voor deze cross op de universiteit een zeer belangrijke verdienste hadden. Ze overleden allebei in 2022. De cross bij de elite mannen is sinds vorig jaar de Memorial Paul De Knop, die bij de elite vrouwen de Memorial Caroline Pauwels.

Info Brussels Universities Cyclocross klik hier

Fotocredit Bram van Lent - tekstbron: X2O Badkamers Trofee / Golazo

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!