Lucinda Brand soleert van start tot finish in Middelkerke

Lucinda Brand soleert van start tot finish in Middelkerke

Lucinda Brand heeft met een solo van start tot finish in Middelkerke de slotmanche van de Superprestige gewonnen. Laura Verdonschot, dit seizoen in goede doen, werd tweede en Ceylin del Carmen Alvarado verzekert met haar derde plaats eindwinst in de Superprestige bij elite dames.

Als leidster in de Superprestige nam Ceylin del Carmen Alvarado alvast een kopstart in de slotmanche in Middelkerke. Maar ze maakte al meteen een slipper en zo kwam Lucinda Brand aan de leiding van de cross. De Nederlandse kampioene nam meteen enige voorsprong en bouwde deze verder uit.

Richting de tweede ronde volgde aanvankelijk het duo Alvarado-Annemarie Worst en ietsje verder Laura Verdonschot en Leonie Bentveld. Annemarie zakte wat terug, terwijl Laura zich naar voor werkte. De renster van De Ceuster - Bonache CT passeerde de twee dames voor haar en kwam zo in stelling als eerste achtervolgster op Brand.

De Baloise Trek 'leeuwin' soleerde dus van start tot finish naar de zege aan de kust. Laura consolideerde de tweede plek en Alvarado reed naar de derde podiumplek en eindwinst in de Superprestige.

MID_3496 podium dames.jpg (206 KB)

Voor laatstgenoemde was Middelkerke de laatste cross van dit veldritseizoen. Omwille van het rugprobleem werd deze keuze gemaakt om er vroeger mee te stoppen.

"Heel mooi om nog een overwinning mee te pakken dit seizoen.", zei Lucinda Brand na afloop. Het was hard werken op het lastig rondje. "Een heel traag stoemptempo", klinkt het daarover.

Uitslagen en eindstand Superprestige klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!