Eli Iserbyt sluit Superprestige af met dag- en eindzege

Eli Iserbyt sluit Superprestige af met dag- en eindzege

Eli Iserbyt heeft de slotmanche van de Superprestige gewonnen, in Middelkerke. De Belgische kampioen was ook al zeker van eindwinst. Michael Vanthourenhout en Joris Nieuwenhuis werden respectievelijk tweede en derde aan de kust.

Eli Iserbyt dook als eerste het veld in voor de slotmanche van de Superprestige 2023-2024 voor elite heren. Maar niet veel later kwam Joris Nieuwenhuis naar de kop en zijn tempo was dusdanig dat hij wegreed van de concurrentie. Bij het doorkomen voor de tweede ronde volgden de Belgische kampioen en Joran Wyseure als eersten, op een tiental seconden. Laatstgenoemde was blijkbaar de betere en kwam alleen op positie twee. Achter de Crelan-Corendonman volgde een groepje, met ook Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar , Niels Vandeputte en Jens Adams. Deze heren zouden in de volgende ronde tot bij Wyseure rijden en hij kende bovendien pech met de fiets en kwam erdoor niet meer in een gunstige positie.

De Europese kampioen toonde zich op dat moment de betere van het gezelschap. Van der Haar, met Iserbyt in zijn spoor, volgden ietsje verder.

De Nederlandse kampioen leek gecontroleerd naar de zege te rijden. Maar in de zesde van in totaal acht ronden beende de Belgische kampioen zijn teamgenoot Vanthourenhout bij en reed tot bij de leider in wedstrijd, om hem vervolgens in de voorlaatste ronde op achterstand te zetten. Ook Michael ging voorbij de Baloise Trek Lion en de posities bleven zo tot op de meet.

MID_3997 podium heren.jpg (206 KB)

Eli Iserbyt zet met zijn zege in Middelkerke de teller op 10 dit veldritseizoen. Hij is ook eindwinnaar van de Superprestige, voor de 2de keer, en de Wereldbeker had de Belgische kampioen ook al op zak.

"Het was enorm lastig.",, gaf Eli mee over de wedstrijd aan de kust. "Maar ik wist dat het hier in de laatste fase beslissend kan zijn. In het begin bolde het niet bij mij. Ik ben dan naar griffo veranderd en dan ging het beter . Ik heb gewoon tempo gereden eigenlijk.", klinkt het.

Uitslagen en eindstand Superprestige klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!