Vermeersch: 'best fijn de modder te trotseren'

Vermeersch: 'best fijn de modder te trotseren'

Geen cross in Baal voor Gianni Vermeersch. En dus kon hij er zijn prestatie van Loenhout niet herhalen. Al was dat sowieso moeilijk geweest met de absolute toppers aan de start op Balenberg.

“Ik voelde dat de conditie best goed is”, verklaarde Vermeersch nog na de Exact Cross Loenhout, waar hij tweede werd achter ploegmaat Mathieu van der Poel. “Het was best fijn de modder te trotseren. Dat in tegenstelling tot vorig jaar, toen de benen op dit moment niet zo denderend waren. Van wielervreugde was er twaalf maanden geleden dan ook geen sprake.”

Een tweede plaats achter Mathieu van der Poel is een mooi resultaat. Maar zou de West-Vlaming niet stiekem gevloekt hebben dat de Nederlander in Loenhout aan de start stond ? “Neen hoor. Integendeel. Ik was al blij dat hij het de eerste twee ronden iets rustiger aan deed. Nadien probeerde ik vooral zelf een goed tempo aan te houden. Wat me gezien de tweede plaats gelukt is.”

Zaterdag vond het BK Beachrace in Bredene plaats. Op de gravelbike kroonde de renner van Alpecin-Deceuninck zich in 2022 tot de allereerste wereldkampioen in die wielerdiscipline. Maar aan deelname in Bredene heeft de 31-jarige geen moment gedacht. “Ik ben nooit een echte zandkliever geweest. Ik doe dat trouwens ook niet graag. Zolang het zand hard ligt, heb ik er niet echt problemen mee. Maar als het echt los ligt kan ik er mijn draai niet in vinden.”, aldus Vermeersch

Uitslagen Loenhout klik

Uitslagen GP Sven Nys in Baal klik

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Loenhout 23 credit Bram podium heren.jpeg (202 KB)Fotocredit Bram van Lent

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!