Alicia Franck tankt vertrouwen met zege in Zweden en Tsjechië

Alicia Franck tankt vertrouwen met zege in Zweden en Tsjechië

Na winst in de Zweedse Varberg Cyclocross een paar weken terug, was het voorbije zaterdag opnieuw prijs voor Alicia Franck. De renster van het Ceuster Bonache Cycling Team won in Tsjechië de Grand Prix Ostrava. Op zondag wordt Alicia aan de start verwacht in de Exact Cross Beringen.

“Na alle perikelen van het voorbije seizoen – Franck voelde lang de gevolgen van een coronabesmetting – had ik een goede zomer met een 2de plek op het BK Mountainbike (lees hier). Zowel in m’n hoofd, maar ook met de benen zit het goed. Na mijn 2de plek van eerder in de week in de wedstrijd in het Tsjechische Kolïn stond ik erop gebrand om in Ostrava te winnen. Het is ook een prachtig parcours rond een oude staalfabriek. Met bijna dertig seconden voorsprong op de eerste achtervolgster was dit inderdaad een mooie overwinning in het begin van het nieuwe seizoen. Aan die eindwinst en podiumplaats hangen heel wat UCI-punten vast die voor mij belangrijk zijn voor mijn startposities in de komende wedstrijden. Ik ben uiteraard blij met mijn prestaties van de voorbije weken. Niet alleen de inspanningen, maar ook de recuperatie na de wedstrijden verlopen prima. Ik keer dit weekend nog terug naar België, waar ik komende zondag de Exact Cross rij in Beringen (net als teamgenotes Lies'l Schevenels en Lotte Baele)”, aldus Alicia Franck.


Coach Rob Peeters van het De Ceuster Bonache Cyling-team kijkt eveneens uit naar de eerste Belgische crossen. “Het is fijn te zien hoe onze rensters er allemaal keihard voor werken. Ze zijn enorm gemotiveerd, bereid om stappen vooruit te zetten. Dat zie ik op training. Alicia heeft al twee keer gewonnen en behaalde een 2de plek. Lotte Baele won in Knesselare en Suzanne Verhoeven in Kasterlee. Dat zijn mooie resultaten, maar uiteraard weten onze rensters dat het nog een lang seizoen is met veel wedstrijden. Het wordt een kwestie van volhouden, maar ik heb er alle vertrouwen in.” , aldus Peeters.

Teamgenote Laura Verdonschot won het voorbije weekend een UCI C2-wedstrijd in Spanje, waar ze ook komend weekend van start gaat, samen met Suzanne Verhoeven.

Info Exact Cross Beringen klik hier

Fotocredit TFoto - bron: Team Deceuster Bonache CT

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!