Zilver voor Alicia Franck op BK MTB 2023

Zilver voor Alicia Franck op BK MTB 2023

Alicia Franck is tweede geworden bij de dames elite op het BK Mountainbike 2023. In Houffalize moest ze enkel de meerdere erkennen in Emeline Detilleux. Maar ze wist wel Belgisch mountainbike icoon Githa Michiels achter zich te laten.

"Dat was me in mijn vorig leven als fulltime mountainbikester nooit gelukt" lacht Alicia Franck. "Al is de waarheid wel dat Githa niet haar beste seizoen achter de rug heeft. Toch blijft het een grote dame, die veel voor het mountainbiken in ons land heeft betekend. En die dan ook zeer veel respect verdient."

Op voorhand had de renster van het De Ceuster-Bonache CX Team nooit verwacht op het podium te staan. "Een plaats bij de beste vijf was mijn doel. Dit is dus super. Zeker als je weet dat Emeline al een hele tijd ongenaakbaar is in België. De tweede plaats is dan ook veruit het hoogst haalbare. Het was mijn allereerste mountainbikewedstrijd dit seizoen. Al ben ik vrijdag wel met ploegtrainer Rob Peeters naar Houffalize afgezakt om het parcours te verkennen."

Toch zal de 28-jarige renster, die deze week van Lochristi naar Essen verhuisde, niet terug alles op het mountainbiken zetten. "Ik heb enkele jaren geleden bewust de overstap naar het veldrijden gemaakt. Dat zal zo blijven. Niet vergeten dat ik in een team zit dat ook quasi volledig op het veldrijden gericht is. Al mogen we ook wel een mooi wegprogramma rijden.", legt Alicia uit.

Dat wegprogramma bracht Franck met haar ploeggenotes vorige week in de Baloise Ladies Tour. "Dergelijke rittenkoersen maken ons sterker. Zeker als er zoveel tegen de wind moet worden opgebokst als wij vorige week. Het waren best hectische dagen met veel valpartijen. Naast het conditionele werk was het ook belangrijk om veilig doorheen de dagen te komen. Hopelijk kan ik dit niveau ook in het veld enkele malen tonen.", aldus Franck

Tekst Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!