Niels Vandeputte mikt in de resterende wedstrijden op podiumplaats

Niels Vandeputte mikt in de resterende wedstrijden op podiumplaats

Komend weekend strijden de veldrijders en -rensters nog in St-Niklaas (Exact cross) en Brussel (Badkamers Trofee). En dan rest enkel de volgende week zondag nog de Sluitingsprijs te Oostmalle. Veel kansen op overwinningen hebben de crossers dus niet meer om nog een zege toe te voegen. Niels Vandeputte hoopt alvast nog op een podiumplaats."Ik heb dit seizoen mooie stappen voorwaarts gezet", klinkt het

"Vooral in Oostmalle, wat bijna een thuiswedstrijd is, maar ook in St-Niklaas en Brussel kom ik nog met de nodige ambitie aan de start"vertelt Brechtenaar Niels Vandeputte. "Mezelf ook na het WK blijven oppeppen is niet echt een probleem. Elke resterende cross is voor mij nog een doel op zich. Het zou mooi zijn mocht ik in een van die crossen nog mee op het podium zou mogen staan."

In Lille moest de renner van het development team van Alpecin-Deceuninck nog tevreden zijn met een zesde plaats. Na een mooi spurtduel wist hij de Spanjaard Felipe Orts Lloret voor te blijven. "Wie weet had het podium er daar al ingezeten" aldus de tweeëntwintigjarige renner. "Ik zat vrij makkelijk in de groep met Iserbyt en Vanthourenhout toen ik vooraan lek kwam te staan. Even leek ik ondanks die tegenslag nog stand te houden. De bochtige strook dwarsboomde mijn plannen echter volledig. Dat was echt niet doenbaar met een lekke band vooraan. Jammer, want dat ik de benen en de conditie had bewees ik in het vervolg van de race."

Vandeputte kan zeker tevreden terugkijken op dit veldritseizoen. "Net als vorig jaar heb ik een mooie stap voorwaarts gezet. Wat me vooral blij maakt, is dat ik echt wel een heel constant seizoen heb kunnen rijden. Hopelijk blijf ik ook de volgende jaren progressie maken" besluit hij.

Info Exact cross Sint-Niklaas klik hier
Info Brussel Universities Cyclocross klik hier

Fotocredit TFoto - Tekst Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!