Fem van Empel zegeviert in stijl

Fem van Empel zegeviert in stijl

Fem van Empel heeft al meteen een eerste zege te pakken als wereldkampioene bij de elite dames, in Lille. Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst, die de race mee kleurden vooraan, vervolledigden het podium als tweede en derde

Ceylin del Carmen Alvarado, op zaterdag winnares in Middelkerke, had er op zondag in Lille ook duidelijk zin in en dook als eerste het veld in. Annemarie Worst nam de leiding iets verder over van haar landgenote en Lucinda Brand volgde op positie drie. Na zowat een halve ronde was Fem van Empel, die wat sukkelde bij de start, er ook bij vooraan. Ook Manon Bakker sloot aan maar zij zou al snel terugzakken door problemen met de fietsketting na een hapering.

Bij het doorkomen voor ronde 2 had Alvarado een drietal seconden voor op het duo Van Empel en Brand, terwijl Worst op 7 seconden passeerde. Nog iets verder volgden Denise Betsema, Laura Verdonschot en Lauren Molengraaf.

Maar we kregen met Alvarado, Van Empel, Brand en Worst een viertal samen op de kop. Niet voor lang, want Van Empel verhoogde het tempo en enkel Alvarado wist in eerste instantie te volgen. Annemarie Worst zou ook nog tot bij het kopduo komen maar werd door net een foutje te veel terug verwezen om alleen op drie te crossen.

In de slotronde wist de wereldkampioene zich finaal te onderscheiden van haar metgezelle en reed naar een eerste zege in de regenboogtrui bij de elite dames.


Lille 23 credit Bram podium dames.jpeg (212 KB)

Uitslagen Krawatencross Lille klik hier

Fotocredits Bram van Lent

Reactie van Fem van Empel
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!