Zege en eindzege voor Alvarado in Middelkerke

Zege en eindzege voor Alvarado in Middelkerke

Ceylin del Carmen Alvarado zet haar eindzege in de Superprestige glans bij met de zege in de slotmanche in Middelkerke. Lucinda Brand snorde naar de tweede plaats en Annemarie Worst was een mooie derde aan de kust.

Leonie Bentveld nam de snelste start bij de dames in de Superprestigemanche in Middelkerke. Ceylin del Carmen Alvarado was ook goed weg en nam de leiding over van de jonge Nederlandse. Lucinda Brand nestelde zich in het spoor van de leidster maar zag haar na de zandpassage voorsprong nemen.

Bij het doorkomen voor ronde twee had Alvarado al een zevental seconden voorsprong op het trio Brand, Annemarie Worst en Inge van der Heijden. Betsema, derde in het klassement volgde dan al op 17 seconden. Na een verkeerde inschatting om op een bult te rijden zag Lucinda Brand haar metgezelles wegrijden.

Terwijl de koploopster haar voorsprong uitbouwde, om finaal te soleren naar de zege, wist Brand het duo van het 777 CX-team bij te benen en ook voorbij te rijden, richting de tweede stek. Worst mocht als derde mee op het podium van de slotmanche.

SP Middelkerke 23 credit TFoto podium dames.jpg (181 KB)

Met 5 van de 8 gewonnen manches in de Superprestige dit veldritseizoen mag Ceylin del Carmen Alvarado zich terecht de verdiende eindwinnares van het klassement noemen.

"Het voelt natuurlijk enorm goed om en de zege en de eindzege mee huiswaarts te nemen”, vertelde Ceylin na afloop."Een beetje frustratie van vorige week er uit fietsen, daar ging het niet zo goed (nvdr op het WK", zei ze nog met de glimlach over haar solo. "Ik ben terug in orde", klinkt het, doelend op een moeilijke periode die ze kende.

Inge van der Heijden, tweede in het eindklassement, was haar teamgenote Annemarie Worst dankbaar voor het vele werk tijdens de race in Middelkerke "De 3de plek was voor haar", luidde het.

Uitslagen Middelkerke en eindstand klik hier

Fotocredit TFoto

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!